Състоянието на Европа през очите на България – това ще

...
Състоянието на Европа през очите на България – това ще
Коментари Харесай

Нова сесия на ЕП, Денков на директен дебат с европейските депутати

Състоянието на Европа през очите на България – това ще е един от акцентите на актуалната пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург.

Обръщението на премиера на Николай Денков към европейските депутати е в сряда. А във вторник акцентите в дебатите са войната в Украйна и върховенството на правото, оповестява БНР.

Европа беше поела ангажимент за доставка на един милион снаряда за Украйна до март 2024 година. Все повече се разяснява обаче, че тази цел е мъчно достижима. Не са загадка и различията по отношение на това дали боеприпасите би трябвало да бъдат създадени единствено в Европейски Съюз или дали за такива би трябвало да се заплати на други производители.

Друга гореща тематика: върховенството на закона. Отново ще става въпрос за Унгария, която продължава да блокира редица решения на Европейски Съюз. Очаква се депутатите да зададат въпроси по отношение на легитимността на Унгария, да поеме ротационното председателство на Съюза идната година.

В сряда сутринта в пленарната зала за пряк спор с депутатите ще се изправи българският министър председател Николай Денков. Това е 12-тата сходна среща с европейски водач. По традиция след формалните изказвания, депутатите имат думата за въпроси без ограничавания.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР