Състоянието на двете деца, които пострадаха при инцидента на АМ

...
Състоянието на двете деца, които пострадаха при инцидента на АМ
Коментари Харесай

Двете деца от Пирогов са транспортирани в Сърбия, прогнозите им са добри -

Състоянието на двете деца, които пострадаха при случая на Автомагистрала „ Тракия “, и след това бяха приведени от старозагорската УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “ в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “, към този момент е устойчиво, могат да бъдат транспортирани и прогнозите са положителни. Това заяви министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев на брифинг през днешния ден.

Решението за преместването на тежко потърпевшите в сръбска болница е било коментирано на среща сред министрите на Сърбия и България още на 15 август. Двамата са се споразумели това да стане, когато положението на децата е задоволително устойчиво, с цел да разреши превозването им, след преценка на лекуващите ги български експерти.  

След като сътрудниците от „ Пирогов “ направиха всички нужни медицински интервенции, в това число и няколко интервенции, а в границите на последните два дни наблюдавахме възстановяване на положението на децата, беше взето решение, че превозването може да се реализира с хеликоптери, на борда на които има и реанимационни екипи. Отчетохме и обстоятелството, че децата ще се усещат по-добре и възобновяване ще е по-лесно там, където са фамилиите и околните им, разяснява Меджидиев.

Здравният министър още веднъж поздрави екипите на УМБАЛСМ „ Пирогов “, УМБАЛ Стара Загора и центровете за незабавна помощ в Сливен, Стара Загора и София за чудесно свършената работа. Д-р Меджидиев беседва с околните на двете потърпевши деца, които също изрекоха признателност на медиците и институциите, ангажирани с превозването и грижите за децата.

Той заяви, че взаимно със сръбския здравен министър и с виновните институции в двете страни сега се основава организация за превозването на други три деца, които към момента се намират под здравно наблюдаване в УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “, чието здравословно положение е доста усъвършенствано. За задачата още веднъж ще бъдат употребявани коли за спешна помощ на Спешна помощ, съпроводени от екип на Министерство на вътрешните работи.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР