Състоянието на децата, настанени в Пирогов след автобусната катастрофа на

...
Състоянието на децата, настанени в Пирогов след автобусната катастрофа на
Коментари Харесай

Транспортираха двете сръбски деца от „Пирогов“ с хеликоптери

Състоянието на децата, настанени в " Пирогов " след автобусната злополука на Автомагистрала " Тракия ", е в действителност по-добро. Не са изцяло оздравели, само че не са в сериозно положение. Сутринта приказвах с екипите от " Пирогов ", които оперираха децата, те ме увериха, че могат да бъдат превозени на 100%. Никакъв напън не е имало от сръбска страна децата да бъдат превеждани. Вчера и през днешния ден им видяхме положението - от позиция на околните на децата, ще се усещат по-комфортно в случай че са на територията им. Това разгласи здравният министър Асен Меджидиев на брифинг от Летище София, където два медицински хеликоптера от Сърбия взеха двете деца, настанени в " Пирогов " след тежката автобусна злополука на Автомагистрала " Тракия " преди няколко дни.

" Със сръбския здравен министър се разбрахме, че те ще бъдат превозени само след преценка на българските лекарски екипи. Няма заплаха за живота им ", увери здравният министър.

Полетът ще бъде къс, чака се до 12 и 30 те да кацнат в Белград, добави Меджидиев.

На въпрос по отношение на потребността от незабавна въздушна здравна помощ, здравният министър отговори, че постоянно има потребност от такава. Той изрази вяра, че първият подобен хеликоптер ще бъде разполагаем у нас още през 2023 година, до момента в който останалите се чакат да дойдат през 2025 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР