Състоянието на 7-годишната внучка остава критичноУважавана лекар-педиатър от Разград е

...
Състоянието на 7-годишната внучка остава критичноУважавана лекар-педиатър от Разград е
Коментари Харесай

Уважавана лекарка и най-близките й загинали в Хаинбоаз, пътували за Хисаря

Състоянието на 7-годишната внучка остава сериозно

Уважавана лекар-педиатър от Разград е измежду жертвите на злокобната злополука в прохода Хаинбоаз, при която лек автомобил " Опел Астра " с разградска регистрация се размаза в турски тир към 13 часа в неделя, научи " 24 часа ". При удара на място е починала доктор Снежана Иванова, която тази година трябваше да навърши 60 години. Лекарката има педиатричен кабинет в Разград, преди време е завеждала и детското поделение на регионалната болница.

Още в деня на злополуката бе съвсем ясно, че измежду жертвите в колата има доктор, защото измежду разпръснатия на пътя багаж се появиха голям брой рецептурни бланки.

При удара починаха още брачният партньор на лекарката Веселин В., на 57 години, който бил зад кормилото, и щерка им Полина, на 33 години. С тях пътувала и 7-годишната им внучка, чийто положение през днешния ден по обяд оставаше сериозно. Детето е настанено за лекуване в реанимацията на Университетската болница на Стара Загора. " Жизнените индикатори на момиченцето са постоянни, само че уврежданията на мозъка са доста тежки, доста са и контузиите по тялото на детето ", разясни шефът на болничното заведение проф. доктор Йовчо Йовчев.

От Разград споделиха, че фамилията отивало на къса отмора в Хасаря. Избрали това време, защото момиченцето, което учи в първи клас, е във почивка. Първоначално бе обявено, че то е на 10 години, само че от полицията коригираха тази информация.

Турският тир, в който се блъснал лекият автомобил, превозвал зеленцуци - домати и краставици, от Турция за Румъния. Шофьорът му Юсуф Сиван, на 33 години, направил всичко допустимо да отбие вдясно и да избегне челния удар, само че не съумял, защото там има голяма канара. Помлял мантинелата.

Катастрофата стана, откакто водачът на леката кола не съумял да вземе десен завоя на влажен асфалт и изгубил надзор над опела, който влязал в насрещното платно и се блъснал челно в тира. Основна версия на следствието за нещастието е несъобразената скорост на колата от Разград.

Мястото на произшествието е южно от село Пчелиново, на няколко километра преди Гурково, когато се пътува в прохода от север на юг. Местните назовават местността Злият брод. " Там пътят е рисков и скоростта е лимитирана до 40 км в час, само че съвсем никой не съблюдава това ограничаване ", разясняват пътни служители на реда. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР