Състоянието на 52-годишния мъж, който пострада при въоръжения грабеж тази

...
Състоянието на 52-годишния мъж, който пострада при въоръжения грабеж тази
Коментари Харесай

Рязко влошаване на състоянието: Транспортираха в София простреляния при обир на инкасо охранител

Състоянието на 52-годишния мъж, който пострада при въоръжения обир тази заран в Благоевград внезапно се е влошило и той е превозен в столично здравно заведение този следобяд. Това се е случило, откакто в началото беше нормализиран в благоевградската болница.

Липсва към момента детайлна информация по следствието, защото полицията и прокуратурата резервираха безмълвие в днешния ден.

По информацията на източници на bTV марката на автомобила на причинителите е известна на органите на реда. Известна е и посоката, в която те са поели. Движели са се с регистрационните номера на друга кола.

Той е настанен в МБАЛ-Благоевград

Все още няма безапелационна изясненост за оръжието, с което е стреляно, само че съгласно наши източници от полицията е допустимо то да е било автомат „ Калашников “.

Блокадата в Благоевград беше вдигната малко преди 19:00 часа. Съседите, с които разговаряхме през днешния ден, споделиха, че са чули най-малко шест изстрела тази заран.

Трима маскирани атакуват двамата чиновници на инкасо към 6:30 сутринта, в центъра на Благоевград. Следва пукотевица, която разсънва част от хората в прилежащите кооперации.

„ Аз единствено чух, когато почна да се стреля - нещо се стреляше, какво се правеше! Тогава към този момент станах. Може да имаше 5-6 и повече изстрела “, разяснява Виолета.

При нападението единият охранител е прострелян. Извършителите бягат, а хората в региона часове наред останаха блокирани в домовете си.

Огледите на мястото на нападението продължиха дълги часове и периметърът остана отцепен. Допускаха се да минават единствено хора, които живеят в региона.

От полицията на този стадий отхвърлят коментар за откраднатата сума. От прокуратурата проверяват въоръжен обир в изключително огромни размери. Разпитите и огледите не престават.

Подобни кражби

Последният сходен грабеж е от 8 март тази година. Тогава полиция и жандармерия блокират Враца. Престъплението е осъществено в региона на огромна верига хранителни магазини. Открадната сума е сред 300 и 400 хиляди лв..

Преди това – на 15 ноември 2022 година, маскирани атакуват инкасо автомобил в столичен мол. След това бягат с джип с украински номера.  По-късно двата автомобила са открити опожарени. Около 5 милиона лв. е открадната сума.

И двете закононарушения към този момент остават неразкрити.

Година по-рано - през април 2021 различен удар за половин милион лв..
Обран е инкасо автомобил, паркиран край заведение за бързо хранене на автомагистрала " Струма " край Перник.

Отново в Перник, само че през декември 2020 година - четирима въоръжени атакуват охранителите на инкасо автомобил и отмъкват сумата от към 1 милион лв..

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР