Състоянието на 51-годишният Мъск рязко падна до 137 милиарда долара,

...
Състоянието на 51-годишният Мъск рязко падна до 137 милиарда долара,
Коментари Харесай

Мъск стана първият човек в историята, загубил 200 милиарда долара

" Състоянието на 51-годишният Мъск внезапно падна до 137 милиарда $, откакто акциите на Tesla се сринаха през последните седмици, в това число спада от 11% във вторник, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg. Нетното му положение доближи връх от 340 милиарда $ на 4 ноември 2021 година, " - оповестява организацията.

Американската компания Tesla Motors е учредена през 2003 година като разработчик и производител на електрически транспортни средства и обвързваните с тях технологии. Централата се намира в Пало Алто, Калифорния. В допълнение към електрическите транспортни средства, компанията създава акумулатори и електрически мотори, употребявайки лична технология и продава на други автомобилни компании, по-специално Toyota и Daimler.

В края на октомври Мъск най-сетне завърши договорката за 44 милиарда $ за придобиване на обществената мрежа Twitter. Той даде обещание да либерализира публицистичната политика на обществената мрежа, която беше необятно подложена на критика за твърдата цензура, да сътвори съвет за модериране на наличието и до момента в който съветът не проработи, да...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР