Състоянието на 33-годишния военен Валентин Димов, който беше пребит от

...
Състоянието на 33-годишния военен Валентин Димов, който беше пребит от
Коментари Харесай

Напрежението във Войводиново остава, пребитият командос продължава да е в тежко състояние

Състоянието на 33-годишния боен Валентин Димов, който беше пребит от двама младежи в пловдивското село Войводиново, продължава да е тежко. Той е в болница, предстоят му интервенции. Двамата мъже са арестувани за 72 часа.

Напрежението във Войводиново след побоя на Богоявление остава. Снощи към 200-300 души се събраха на митинг пред църквата, а по-късно потеглиха към ромската махала, само че жандармерия спря хората и до разпра не се стигна.

В селото е имало полицейско присъвтвие цяла нощ и не се е позволило никакво нарушение на публичния ред, увери в „ Тази сутрин” по bTV кметът на Войводиново Димитър Тосев.

Едно от настояванията на протестиращите хора от селото е всички противозаконни постройки в ромската махала да бъдат съборени.

По думите на кмета всички къщи там са незакoнни и няма нито една с прoект, проект и разрешeние за градеж.

Кметът на община Марица Димитър Иванов разясни, че през днешния ден специалисти от общината и представители на Районно ръководство – с. Труд ще направям взаимна инспекция в цялата ромска махала. Целта е да се откри дали има нелегално пребиваващи лица. Десетдневният српок, който общината си дава в допълнение гневи локалните, които считат, че единствено една информация в регистъра може да даде отговори кой и къде живее нелегално.

Иванов също повтори, че всички къщи в махалата са противозаконни. Още през днешния ден ще бъдат издадени наказателни актове на живущите в тези жилища и след 7-дневния законов период ще издам заповед за срутване на противозаконните постройки, акцентира кметът на община Марица.

Местните поданици са безапелационни, че митингите им ще продължат, съобщи БТВ.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР