Състоянието му е много, много сериозно, каза само преди час

...
Състоянието му е много, много сериозно, каза само преди час
Коментари Харесай

Безкрайно Тъжно. Издъхна Наръганият Кмет На Гданск

" Състоянието му е доста, доста съществено ", сподели единствено преди час доктор Томаш Стефаняк, който извърши 5-часова животоспасяваща интервенция на Адамович, представен от ДПА. Лекарят заяви, че кметът е получил контузии на сърцето, диафрагмата и органите в коремната област.

Пред болничното заведение се изви опашка от доброволци, които желаят да дарят кръв, откакто бе обявено, че потърпевшият се нуждае от доста кръв в битката за избавяне на живота му. Адамович бе известен водач на града - негов закрепостен кмет към този момент над 20 години.

Главният доктор на Гданското воеводство Йежи Карпински, представен от Асошиейтед прес, сподели по-рано, че " прогнозата за живота и здравето на Адамович е несигурна " поради огромната загуба на кръв, провокирала кислороден апетит на цялото тяло.

Нападателят, съгласно известията, е съумял да проникне до сцената, употребявайки журналистическа карта. Той е 27-годишен престъпно проявен мъж, наскоро излязъл от пандиза, където е излежал 5-годишна присъда за банков грабеж, отбелязва ДПА. Той бе арестуван от защитата незабавно след закононарушението, осъществено пред очите на стотици хора, а след това бе предаден на полицията. Самият той след действието си сподели, че го е направил за възмездие на някогашната ръководеща партия " Гражданска платформа " - в този момент в съпротива, тъй като по време на нейното ръководство е бил " незаслужено " упрекнат и наказан. Адамович бе избиран няколко пъти за кмет от тази партия, чийто член бе до 2015 година, само че последния път се кандидатира като самостоятелен.

Нападението против кмета бе наказано от всички политически и публични сили в страната.

Днес полската полиция, представена от ТАСС, задържа и 41-годишен мъж, който популяризирал в Туитър закани към кметовете на други два огромни полски града - Познан и Вроцлав. Той ще бъде съден за разпалване на злоба. Двамата кметове " ще станат жертви на своя ляв и безверен метод към длъжностите си ", е написал арестуваният в обществените мрежи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР