Състезателният влекач от специалната серия Volvo FH Reloaded вече e в

...
Състезателният влекач от специалната
серия Volvo FH Reloaded вече e в
Коментари Харесай

Яна Маринова се включва в състезание за майсторско шофиране на камиони

Състезателният влекач от специалната серия Volvo FH Reloaded към този момент e в България

Актрисата Яна Маринова ще бъде специален гост в квалификациите на петото издание на надпреварата по дейно шофиране на камиони – Volvo Drivers Fuel Challenge, които стартират на 10 април. Участниците ще могат да се срещнат с нея в София, Варна, Бургас и Пловдив. Звездата на най-новия български филм “Привличане ”, в който участва и най-мощният камион серийно производство в света – Volvo FH16 със 750 к.с., отправи HYPERLINK "http://goo.gl/Bya2WQ " видео покана към всички професионални шофьори у нас.

Камионът, който ще би трябвало да управляват всички участници в надпреварата, е от серия Volvo FH Reloaded. Той е специално конфигуриран за усъвършенстване разхода на гориво, повишение на комфорта на водача и изискванията за работа и живот в кабината. Товарният автомобил е оборудван с интелигентната автоматизирана скоростна кутия на Volvo – I-Shift с бутони, вградени в инструменталния панел. Това осигурява по-малко превключвания на предавките, по-малко отмалялост и повече комфорт за водачите. Сред другите ефективни решения на борда са онлайн системата за ръководство на автопарка Dynafleet, навигация със сензорен екран, системата I-See с топографска карта, пълен пакет спойлери и енергийно ефективни гуми.

Тази година квалификационните кръгове на Drivers Fuel Challenge 2018 ще преминат през осем български града през април - София, Пловдив, Бургас, Плевен, Севлиево, Варна, Благоевград и Русе. В тях могат да вземат участие всички водачи с валидна шофьорска брошура категория C+Е. Най-добре представилите се участници ще се борят за купата Шампион по дейно шофиране на България на националния край в края на юни.

В края на всеки спортен ден сред участниците с минимум изразходвано гориво, регистрирано с Dynafleet, ще бъде излъчен победител за града, след директна елиминация сред водачите. Тази година са планувани и спомагателни кръгове за транспортни компании, тъй че техните международни водачи също да могат да се включат, без това да нарушава работния им график. Отчитането още веднъж ще става на база данните от Dynafleet по време на ежедневната работа на водачите и ще обхваща интервала април-май 2018 година, като участниците би трябвало да имат минимален пробег от 14 000 км.

Националният първенец на България ще бъде излъчен по време на финала в края на юни. През септември той и притежателят на компанията, за която работи, ще отпътуват за Гьотеборг, Швеция, с цел да представят страната ни на световния край на DFC 2018. Победителят ще завоюва и голямата награда на Volvo – VIP пътешестване за двама до екзотична дестинация. Организаторите и партньорите на самодейността - Goodyear, OMV и Schmitz Cargobull обезпечават награди и за другите двама състезатели в призовата тройка, както и за притежателите на компаниите, които съставляват.

Квалификации:
Благоевград 10 и 11 април паркинг магазин Метро Благоевград, ул. Зелендолско шосе №17
София 12, 13 и 14 април сервизен център София, бул. Сливница 630
Плевен 16 и 17 април паркинг магазин Метро Плевен, ул. Метро №11
Севлиево 18 и 19 април Зона Изток 1, Севлиево, база Парма Транс
Русе 20 и 21 април база Ив Комерс, Русе, бул. България, контролно-пропусквателен пункт
Варна 23 и 24 април паркинг Бизнес Парк Варна
Бургас 25 и 26 април паркинг Мото Пфое, Бургас
Пловдив 27 и 28 април паркинг Метро Пловдив 2, посока Пазарджик

Досегашните първенци на Volvo Drivers Fuel Challenge България:
2011 година Петко Василев
2013 година Кънчо Кънчев
2014 година Пламен Иванов
2016 година Стефан Памуклийски
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР