Състезателният инженер във Ферари - Лаурент Мекиес не остана доволен

...
Състезателният инженер във Ферари - Лаурент Мекиес не остана доволен
Коментари Харесай

Ферари недоволства: Наказанието на Ред Бул е незначително

Състезателният инженер във Ферари - Лаурент Мекиес не остана удовлетворен от наказването на Ред Бул за нарушение на тавана на бюджета през сезон 2021 във Формула 1. Той съобщи, че италиянският отбор не е благополучен от решението на ФИА за глоба към " биковете ".

ФИА дефинира нарушаването на Ред Бул като минимално и санкции отбора от Милтън Кийнс със седем милиона $, които би трябвало да се платят в период от 30 дни. Освен това, времето за аеродинамични проби на Ред Бул бе понижено с 10% през идващите 12 месеца, което може да попречи за развиването на колата през сезон 2023 във Формула 1.

" Добре е за спорта, че това нарушаване стана обществено и потъврдено от ФИА. Имаше полемики към този момент няколко седмици и е добре, че всички страни признаха за прехвърлянето на бюджета. Както допускате, ние мислим, че глобата е прекомерно лека, даже незначителна. Не ни се коства, че има баланс сред прескачането на бюджета и тази санкция ", съобщи Мекиес.

" Още повече, наказването за аеродинамичните проби е без значение, те ще могат да си харчат парите в другите сфери. Така че глобата надали ще им повлияе. Мисля, че целият устав на ФИА по отношение на тези неща би трябвало да бъде преразгледан ", приключи той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР