Състезателките от националните отбори по художествена гимнастика индивидуално жени и

...
Състезателките от националните отбори по художествена гимнастика индивидуално жени и
Коментари Харесай

Грациите вдигнаха на крака зала София с новите си съчетания

Състезателките от националните тимове по художествена гимнастика самостоятелно дами и отбор, както и народен тим девойки самостоятелно, показаха своите нови композиции за пръв път пред аудитория, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Събитието се състоя в зала " София ", която се оказа тясна да побере всички искащи да видят онлайн гимнастичките, които се готвят за идния сезон, който включва и Олимпиадата в Париж, подпомагани от Фондация " Спорт в България ". В залата участва изпълнителният шеф на организацията Вяра Великова.

Залата се изпълни надалеч по-рано от началния час на контролното. Входът за фенове беше свободен. Минути преди началото се появи и министърът на спорта Димитър Илиев, който сервира голям букет цветя на президента на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Боряна Калейн изненада с нещо извънредно новаторско. Четирите й нови съчетания вървят като сюжетна линия — музиката прелива от едно в друго. Истински роман за цялостния път на примата ни за пътя, по който е минала, за успехите, компликациите и триумфа, книга, " прочетена " на килима в четири композиции.

Стилияна Николова е сменила три от своите съчетания, като за своите бухалки тя е избрала песента " Хубава си моя горо ”, която е изпята и аранжирана особено за тази комбинация на грацията ни.

Ансамбълът в състав София Иванова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева, Магдалина Миневска и Камелия Петрова взриви публиката със съчетанието си на пет обръча. Композицията е по музика на емблематичната мелодия на Енио Мориконе " Chi Mai " от кино лентата " Професионалистът ". Върху нея са насложени български фолклорни ритми.

Музиката за топки и ленти, която е избрал щабът на ансамбъла е ремикс на Allegro Feat. L.V., Fresh Game & Cokni O " Dire - " " Someone Else " ".

На килима излязоха още Елвира Краснобаева, Никол Тодорова, Ева Брезалиева и Магдалена Вълкова.

Българският народен тим по художествена гимнастика е с цялостен пердах квоти за Париж 2024 - две самостоятелни и отбор. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР