Състезателки от 23 държави ще участват на Европейското първенство по

...
Коментари Харесай

Тасева и Калейн ще ни представят на европейското в Киев |

Състезателки от 23 страни ще вземат участие на Европейското състезание по художествена гимнастика в Киев, което ще се организира от 26 до 29 ноември.

Шампионатът ще пропуснат тимовете на Русия, Италия, Германия, Полша и други, които отхвърлиха присъединяване поради пандемията от ковид.

" 23-е страни, които идват на шампионата, вършат героизъм в името на спорта ", сподели първият вицепрезидент на украинската федерация по гимнастика Ирина Дерюгина.

Боряна Калейн и Катрин Тасева, бронзова медалистка от шампионата на Европа за предходната година, ще показват България при дамите на Европейското състезание, а при девойките ще започват Ева Брезалиева,Стилияна Николова и Радина Томова.

От европейските звезди в Киев ще започват бронзовата медалистрка от международното състезание през 2019 година Линой Ашрам (Израел) и европейската вицешампионка за предходната година Алина Горноско (Беларус).

Най-добрата състезателка на Украйна и бронзова медалистка от международното състезание 2019 Влада Николченко ще пропусне конкуренцията поради стрес.

Първоначално шампионатът трябваше да се организира от 21 май до 24 май, само че беше отсрочен за есента поради пандемията от ковид. Също по този начин беше решено той да не бъде олимпийската подготовка за Игрите в Токио.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР