Състезателката по художествена гимнастика Мадлен Радуканова е играла с контузия

...
Състезателката по художествена гимнастика Мадлен Радуканова е играла с контузия
Коментари Харесай

Състезателка от ансамбъла по художествена гимнастика играла с фрактура на Олимпиадата

Състезателката по художествена гимнастика Мадлен Радуканова е играла с травма на Олимпийските игри в Токио, които завършиха доскоро повече от седмица. За това оповестиха от Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) в свое изказване.

Спортистката е изиграла съчетанията си дружно с останалите четири грации от българския отбор със стрес фрактура в глезена, а по време на престоя ѝ в японската столица единствено треньорите и лекарят ѝ доктор Мариан Добрев са знаели за това.

„ След обзор, който ѝ бе изработен откакто девойките се прибраха в София, кракът ѝ е обездвижен с ботуш, с който Мадлен ще бъде идващите три седмици “, обясниха от федерацията. Ще бъдат прилагани и специфични инжекции, а по-късно се направи лекарски обзор, с цел да бъде взето решение по какъв начин да продължи лекуването.

Мадлен споделя, че имало мигове, в които ѝ се коствало, че няма да издържи. Нито една от нейните съотборнички не е знаела за казуса. „ Благодарим ти, Мадлен! На теб и на всички твои съотборнички, треньори и ръководители, които са създали от вас не просто велики спортисти, а огромни и същински индивиди “, споделиха още от БФХГ.

На 8 август българският отбор по художествена гимнастика завоюва златен орден от Олимпиадата, с което завърши многогодишната олимпийска надмощие на Русия в спортната дисциплинираност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР