Състезателите на олимпийска подготовка и националите от юношеския отбор ще

...
Състезателите на олимпийска подготовка и националите от юношеския отбор ще
Коментари Харесай

Плувните ни асове на олимпийска квалификация с премии за 21 800 лева

Състезателите на олимпийска подготовка и националите от юношеския тим ще плуват на интернационалния шампионат “Гран при Бургас”, който ще се състои от петък до неделя (6-8 ноември) и е с впечатляващия награден фонд то 21 800 лева Второто издание на конкуренцията, проведена от БФПС и локалната община в „ Парк Арена ОЗК “, е подготовка за Игрите в Токио.

От асовете ни ще отсъстват Антъни Иванов, който продължава следването си в Съединени американски щати, и Йосиф Миладинов - деклариран за шампионата, само че лекуващ в родния Пловдив ангина.

От плувците ни на олимпийска подготовка ще скочат Габриела Георгиева, Диана Петкова, Йордан Янчев, Калоян Левтеров, Любомир Епитропов и Свелозар Николов, както и участникът на три международни шампионати Лъчезар Шумков.

От младежките национали са декларирани Здравко Баблаков, Калина Николаева, Азра Янък, Жанет Ангелова и други

Общият брой на участниците е 171, клубовете са 28 от четири страни.

Турция идва с внушителен тим за олимпийски квоти. Впечатление вършат Юмиткан Гюреш с 51,97 сек. на 100 м бътерфлай и Метин Айдън с 55,17 сек. на 100 м тил и 2:00,95 мин. на 200 м съчетано.

Сърбия е с пет отбора – Обилич, Нови Београд, Плави Талас, 11 април и Дубоцица с Нина Станиславочич, която бе определена за състезателка №1 на " Талънт Къп " в София, а в Бургас е с първа поръчка на 100 м св. жанр 56,28 сек.

Румънският клуб е Реноватио.

Право на присъединяване имат състезатели над 13 години, картотекирани към БФПС. Турнирът ще бъде с подборни серии и финали – „ А “ и „ Б “.

Първите десетина от всеки пол, събрали най-вече точки по ФИНА от финалните плувания в три дисциплини, ще получат парични награди. Най-добрите ще приберат по 3000 лева, а техните треньори по 1000 лева

Премиите
За състезателите: I място – 3000 лева II място - 2000 лева
III място - 1000 лева
IV място - 800 лева.-
V място - 700 лева
VI място - 500 лева
VII място - 400 лева
VIII място - 300 лева
IX място - 200 лева
X място - 100 лева

Отнася се за всеки пол по настрана.

За треньорите: 1000 лева - първо място 600 лева - второ място 300 лева - трето място.
„ Турнирът в Бургас е главно съревнование за водещите ни плувци, поради задачите и динамично изменящата се епидемиологична обстановка с COVID-19. Състезателите са добре готови. Взели сме всички защитни ограничения. Състезанието ще бъде извършено без аудитория. Беше извършена среща с представителите на общината в Бургас, Министерство на вътрешните работи и локалната РЗИ, на която бяха изяснени детайлите по провеждането на шампионата “, разяснява пред генералният управител на плувните тимове Кристиян Минковски.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР