Състезатели и потенциални убийци на пътя са заснети от читател

...
Състезатели и потенциални убийци на пътя са заснети от читател
Коментари Харесай

С мръсна газ и на червено: На косъм от нов тежък инцидент на бул. “Цар Борис III Обединител”

Състезатели и евентуални „ убийци на пътя ” са снимани от четец на TrafficNews да минават на абсолютно червен светофар на бул. " Цар Борис III Обединител " при кръстовището с ул. " Граф Игнатиев ". Действието се развива през днешния ден, минути след 20:00 часа, а видно от видеоклипа водачите напълно не са сами на пътя и дейностите им като по знамение се разминават без последствия. Само преди 20 дни навръх същото място при идентична обстановка почина 10-годишно момче.
Прочетете още
Видеорегистраторът на нашият четец е запечатал гонката сред двата автомобила, като от стоп кадър ясно проличава номерът на единия от колите - PB7664CB. Регистрационните табели на другия автомобил от гонката – БМВ, не се виждат във видеото.



Припомняме, че 18-годишен пловдивчанин загуби живота си, негов съученик е в тежко положение в Неврохирургия, още двама младежи бяха ранени при тежка злополука на на същото място в Пловдив на 25 октомври. Трагедията се разигра в среднощ на, когато светофарът там не работи. Според информацията от полицията, лек автомобил " Мерцедес " не е спрял на знак " Стоп " и се сблъсква с различен автомобил от същата марка.



Установена е липса на спирачен път при злополуката, разяснява началникът на „ Пътна полиция ” - Пловдив гл. контрольор Красимир Нешев, като съгласно него водачът, който се е движили по бул. „ Цар Борис III Обединител ” е карал с висока скорост.

„ Вследствие на конфликта, единият автомобил се удря в железен дирек. Другият се завърта няколко пъти и се качва на тротоара. Буквално отсича две паркинг колчета и се удря във фасадата на медицински център. Истинско знамение е, че е нямало пешеходци ”, разяснява още  Нешев.

18-годишният водач на единия мерцедес е имал брошура от две седмици. В момента той е в Неврохирургия с черепно - мозъчна контузия. Приятелят му, който се  е возел до него във съдбовната нощ, умря в болничното заведение, а околните му подариха органите на хора, които са в описите за трансплантация. 

Малко преди този случай, на 1 октомври, на същото място моторист опустоши две девойки, които са пресичали на пешехедна пътека. Линейка откарва двете в болница, като едното момиче е с комоцио. Ситуацията е същата - вечер е, а светофарната уредба не работи. И това надалеч не са единствените катастрофи в тази точка. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР