Състезател по хокей на лед от висшата лига на Полша

...
Състезател по хокей на лед от висшата лига на Полша
Коментари Харесай

Полша обвини руски хокеист в шпионаж

Състезател по хокей на лед от висшата лига на Полша е упрекнат в шпионаж в интерес на, оповестяват от Варшава. Мъжът, съветски жител, е задържан на 11 юни в Силезия, Южна Полша, и се счита, че е част от съветска шпионска мрежа.

Досега полската Агенция за вътрешна сигурност (ABW) е задържала 14 души, за които се допуска, че са част от групата. Тя твърди, че всички те са жители на страни на изток от Полша, а не безусловно единствено на Русия.

В изказване от петък полският министър на правораздаването Збигнев Зиобро съобщи, че задържаният хокеист се е състезавал в клуб от Лига 1 - втората по мощ дивизия в страната.

" Заловен е разузнавач, който е работил под прикритието на състезател ", сподели министърът. Той не назова името на арестувания състезател, само че няколко полски медии идентифицираха обвинения като Максим С.

В момента той е арестуван в следствения арест. Ако бъде приет за отговорен, го грозят до 10 години затвор.

Руското външно министерство стачкува пред Полша във връзка със задържането на играча. " Настояваме съветската страна неотложно да получи изчерпателни пояснения ", съобщи представителят на министерството Мария Захарова, представена от съветската държавна осведомителна организация " Интерфакс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР