Състезанията от Диамантената лига по лека атлетика ще бъдат увеличени

...
Състезанията от Диамантената лига по лека атлетика ще бъдат увеличени
Коментари Харесай

Повече състезания от Диамантената лига

Състезанията от Диамантената лига по лека атлетика ще бъдат увеличени с едно на 15 през новия сезон 2020.

Допълнителната конкуренция в програмата на веригата ще се състои на 10 май в Китай. Тя е добавена като част от партньорския контракт с китайския конгломерат "Уанда Груп ", който през предишния месец подписа 10-годишен контракт като главен спонсор на Диамантената лига.

Организаторите на веригата ще дискутират през ноември и нов формат, който ще включва 11 или 12 дисциплини по време на всяко съревнование, както и кои от тях могат да излязат отвън контрактуваната 90-минутната рамка за директно телевизионно лъчение.

Първоначалната концепция, която беше оповестена в края на август, беше стартовете във веригата да бъдат понижени до 13, а дисциплините да бъдат съкратени от 32 на 24 - по 12 за мъже и за дами, като най-дългата бегова отдалеченост да бъде 3000 метра.

След новия спонсорски контракт, обаче, в програмата на Диамантената лига за 2020 година ще бъдат включени 14 надпревари с един заключителен шампионат в Цюрих. Поради тази причина семейството на Стокхолм, което в началото беше изключено от веригата, остава в програмата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР