Съставките за живот на Земята са дошли от удар с

...
Съставките за живот на Земята са дошли от удар с
Коментари Харесай

Съставките за живот на Земята са дошли от удар с друга планета

Съставките за живот на Земята са пристигнали от удар с друга планета преди милиарди години, сочи ново проучване.

Според учени ударът е станал преди към 4,4 милиарда години и с помощта на него е образувана и Луната. Откритието ще помогне на хората и за търсенето на извънземен живот.
Засякоха втори тайнствен повтарящ се радио сигнал от Космоса Радио сигналите не са нещо извънредно в Космоса, само че когато се повтарят пораждат огромен интерес
Според хипотезата за “огромния удар” Луната е образувана от парчета от Земята, която се е сблъскала с планета с размерите на Марс. Проучването сочи, че въпросната планета е била “донор” на значими съставки за живот, защото е имала богато на сяра ядро. Експериментите потвърждават, че огромна част от азота и въглерода на Земята са в резултат на този удар.

Проучването потвърждава, че е допустимо друго небесно тяло да придвижи значими за живот съставки през галактическото пространство, които да оцелеят и след удар – нещо, което досега не беше несъмнено.
Извънземни ни изследват с галактическа сонда, твърди академик от Харвард Необичайният обект наименуван Оумуамуа мина през Слънчевата ни система предходната година
Това би нараснало възможностите ни за търсене на извънземен живот, тъй като в случай че учените съумеят да предположат тъкмо при какви удари се получават тези съставки, ще бъде доста по-лесно да ги откриваме.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР