Съставите на България заемат второ и трето място във временното

...
Съставите на България заемат второ и трето място във временното
Коментари Харесай

България с второ и трето място след първия ден на отборната надпревара при девойките на София къп

Съставите на България заемат второ и трето място във краткотрайното нареждане след първия ден в отборната конкуренцията при девойките на интернационалния шампионат по художествена гимнастика " София къп ", който се организира в столичната зала " София ".

В конкуренцията страната ни е показана от два тима - Дара Малинова/Мая Пенева (първи състав) и Алекса Рашева/Александра Шалуева (втори състав).Дара

След изиграването на съчетанията с обръч и с топка Малинова и Пенева заемат втората позиция във краткотрайното класиране със общ брой от 59.650 точки. Малинова получи за осъществяването си обръч 31.850 точки, а Мая Пенева беше оценена с 27.800 на топка.

Рашева и Шалуева пък са трети досега с актив от 58.150 точки. Алекса Рашева заслужи 30.050 точки за композицията си с обръч, а за осъществяването с топка Александра Шалуева е с оценка от 28.100 точки.



На първото място във краткотрайното класиране са гимнастичките на Израел, който събраха общ брой от 63.900 точки. Мейтал Мааян Сумкин показа истинската си комбинация с топка, която беше оценена от съдиите с 30.200 точки, а на обръч Альона Тел Франко получи 33.700 точки.

Според регламента на надпреварата за финалите на обособените уреди се класира по една гимнастичка от страба. Така в неделя на финала с обръч за оценките ще се бори Дара Малинова, а на топка - Александра Шалуева.

Извън класирането своите съчетания с обръч и топка сподели възпитаничката на Николай Боев - Антоанета Цанкова.

Съдия за България на това съревнование е Силвия Митева-Янева, която през днешния ден бе в панела за компликация с апарат на топка. Главен арбитър на шампионата е президентът на Техническия комитет към Европейската гимнастика - Евангелия Трикомити.

Утре предстоят съчетанията с бухалки и с лента, след което ще станат ясни призьорките в многобоя и финалистките на обособените уреди.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР