Съставени са 42 акта и са издадени 132 предписания.Приключиха регулярните

...
Съставени са 42 акта и са издадени 132 предписания.Приключиха регулярните
Коментари Харесай

874 извънредни проверки по време на зимния туристически сезон извърши БАБХ

Съставени са 42 акта и са издадени 132 наставления.

Приключиха регулярните тематични инспекции, които прави Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) в курортите по време на зимния туристически сезон. За интервала от 10 декември 2018 година до 15 март 2019 година контролните органи на БАБХ направиха 874 изключителни инспекции в заведения за публично хранене, обекти за търговия на дребно с храни, туристически, преносими, краткотрайни, сезонни, с активност „ кетъринг “ обекти, както и такива, предлагащи услугата „ All inclusive “ на територията на Смолян, Благоевград, София-град и София-област.

Съставени са 42 акта за определяне на административно нарушаване. 132 са издадените наставления за премахване на открити несъответствия.

Възбранени и ориентирани за заличаване са към 330 кг хранителни артикули от скотски генезис и подготвени за консумация кулинарни произведения, 22 литра прясно мляко и 14 литра бира без етикетировка и с изминал период на валидност.

2 са обектите спрени от употреба за непрекъснато. Тези с краткотрайно прекратена активност за неприятна настояща хигиена са също 2.

Най-честите установени нарушавания са свързани със сградов фонд и съоръжение, погрешно етикетирани храни, търговия с храни без идентификационна маркировка за генезис и валидност, съществуване на храни с изминал период на валидност, неточно водене на записи по Системата за ръководство и сигурност на храните и неприятна хигиена, осъществяване на активност в обекти без регистрация по чл.12 от Закона за храните и липса на контракти с лицензирани компании за отстранявани на отпадъците, според условията на Регламент ЕО/1069/2010.

Целта на обичайните тематични инспекции е да се обезпечи сигурност на предлаганите храни, да се подсигурява сигурността и здравето на потребителите при увеличеното търсене и предложение на артикули и хранителни артикули в този интервал на годината в зимните ни курорти, както и да се предотврати всеки опит за злоупотреби от притежатели на заведения и хотелиери.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР