Съставът на Пътна полиция е изключително малък. Затова няма достатъчно

...
Съставът на Пътна полиция е изключително малък. Затова няма достатъчно
Коментари Харесай

Бившият шеф на КАТ: „Пътна полиция” няма ресурс, за да хване всички нарушители

Съставът на „ Пътна полиция ” е извънредно дребен. Затова няма задоволително надзор по пътищата у нас. Това съобщи в студиото на „ Събуди се ” някогашният началник на КАТ Тенчо Тенев.

Само за 3 месеца са издадени над 600 000 фиша за нарушавания. „ В множеството случаи приказваме за младежи на възраст от 18 до 24 години. Млади, бойни момчета се качват на мощни коли. Сериозен проблем са също алкохолът и опиатите ”, разясни Тенев.

По думите му часовете за кормуване не са задоволителни. „ Затова с автомобилния играч Станислав Стоянов взехме решение да организираме дрифт събитие на 22 април в Лесново. Събитието е законно и е предопределено най-много за младежите, с цел да се научат да бъдат по-внимателни. Мисля, че ще има добър резултат ”, посочи някогашният шеф на КАТ.

Той разяснява и корупцията измежду униформените. По думите му, за жалост, се случва некомпетентни пътни служители на реда да петнят името на останалите.

„ Направих изследване и се оказа, че българския пътен служител на реда годишно получава сред 7500 и 8000 евро. В прилежаща Гърция подобен служител на реда получава 18 500 евро. Тоест, съвсем 3 пъти по-висока заплата. Ако възнагражденията се усилят, няма да има такава корупционна среда ”, счита Тенчо Тенев. Според него би трябвало да има по-сериозен надзор върху работата на органите на реда.

Според него след разследването на NOVA  за несъответстващи обстоятелства в актове от КАТ,  от Министерство на вътрешните работи би трябвало да се самосезират и да стартира инспекция. 

За бомбените закани:

„ Министерство на вътрешните работи има потенциал да работи в такава обстановка. Ако има сигнал за бомба на гарата, незабавно полицията реагира. Ако е в учебните заведения, шефът е задължен да изкара учениците на открито, до момента в който дойдат органите на реда. За мен има разминаване в схемата, която е за обявяване и действието на служителите на реда ”, разяснява Тенев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР