Състав на Варненския апелативен съд потвърди първоначалния арест на Деница

...
Състав на Варненския апелативен съд потвърди първоначалния арест на Деница
Коментари Харесай

Задържаха за постоянно млада жена, опитала да внесе хероин в ареста

Състав на Варненския апелативен съд удостовери първичния арест на Деница Неделчева, привлечена като обвинена за държане за разпространяване на повече от 10 грама хероин. На 5 януари тази година Окръжният съд в Търговище е определил по отношение на 20 годишната Деница най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Втората правосъдна инстанция през днешния ден остави без почитание жалбата на обвинената и откри, че най-адекватната и законосъобразна мярка за процесуална насила по отношение на нея е непрекъснатия арест.

Пресслужбата на Апелативен съд–Варна напомня, че за първи път в края на предходната година Неделчева бе арестувана по закона за Министерство на вътрешните работи за 24 часа при посещаване за рандеву в следствения арест в Търговище. Тя е носила хранителни артикули на обвинен за разпространение на подправени евро и за владеене на хероин и оръжие. При наложителната инспекция на пратката в кофичка от айран била открита усърдно опакована бучка с вещество с тегло 7,334 година Тестът открил, че това е хероин. Четири дни по-късно, Деница наново пробвала да достави опиат на арестувания мъж, за който обяснила, че е неин другар. При инспекция на хранителната пратка още веднъж бил открит хероин с тегло 3, 39 грама, укрит в пакет с козуначени кифли. Неделчева е била привлечена като обвинена по досъдебно произвеждане за дълготрайно действие - държане за разпространяване на повече от 10 грама хероин за близо 1300 лв..

Съставът на Варненския апелативен съд през днешния ден показа основанията на Оценка за съвместимост – Търговище за съществуването на обосновано съмнение, че Деница е създател на закононарушението. Събраните още в първите дни на следствието доказателства поддържат по безспорен метод извода за отговорното държание на обвинената. Престъплението е с извънредно висока степен на социална заплаха и се санкционира със затвор от 2 до 8 години. Актуално към сегашния миг е и заключението, че е действителна заплахата младата жена да се укрие от наказателно гонене или да извърши друго противоправно действие. Неделчева живее в Швейцария, а при завръщането си в родината е живяла както в Бургас, по този начин и в Търговище.

Определението на Апелативен съд – Варна, с което се удостоверява първичния арест на Деница Неделчева, привлечена като обвинена за държане за разпространяване на повече от 10 грама хероин е дефинитивно. /Черно море
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР