Състав на търговското отделение на Врачанския окръжен съд, с председател

...
Състав на търговското отделение на Врачанския окръжен съд, с председател
Коментари Харесай

Медика кор осъди врачанската болница за близо 350 000 лева

Състав на комерсиалното поделение на Врачанския областен съд, с ръководител Радослава Симеонова, осъди МБАЛ „ Христо Ботев “ – Враца да заплати 342 618,97 лева на „ Медика кор “ ЕАД – Русе. Сумата е от главница и рента по просрочени отговорности на врачанската многопрофилна болница към сдружението от Русе за осъществена от него здравна активност през януари, февруари и март 2018 година За предоставените медицински услуги сред „ Медика кор “ ЕАД и МБАЛ „ Христо Ботев “ – Враца има съответно подписан контракт от 1 март 2016 година При подаването в съда на исковата молба от русенското сдружение, предходното управление на врачанската многопрофилна болница напълно оспори предявените искове по съображение и по мярка. Съдът назначи съдебно-счетоводна експертиза, която потвърди основателността и удостовери посочения в исковата молба размер на вземанията. В хода на делото постъпи мнение от новото управление, което сега ръководи здравното заведение. В него се показва, че не поддържат подадения от предходния управителен екип отговор на исковата молба. Новото управление счита, че исковете на „ Медика кор “ ЕАД са процесуално възможни и всъщност основателни.
Освен потвърдените в хода на делото отговорности за здравна активност, които МБАЛ „ Христо Ботев “ – Враца ще изплати на „ Медика кор “ ЕАД – Русе, врачанската болница е наказана да заплати и направените деловодни разходи от 22 888 лева.
Решението на Врачанския областен съд може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд в двуседмичен период от връчването му на страните.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР