Състав на сухия шампоан Сухият шампоан е козметичен продукт с балансирана

...
Състав на сухия шампоан
Сухият шампоан е козметичен продукт с балансирана
Коментари Харесай

Какво трябва да знаете за сухия шампоан

Състав на сухия шампоан

Сухият шампоан е козметичен артикул с уравновесена формула с абсорбенти, масла и от време на време даже с фиксиращи функционалности. Трябва да знаете, че в сухия шампоан се съдържа огромно количество сбит въздух , което придава спомагателен размер на косата и на прическата като цяло.

Често в ролята на абсорбенти влизат смлени зърна от ориз, пшеница, царевица, овес. Но не всички абсорбенти са потребни – като минус в състава на сухия шампоан може да приемем съществуването на талк, защото той е комедогенен за кожата на главата.

Как да избирате изсъхнал шампоан

Този артикул е подобаващ за всички видове коси, само че на пазара са показани артикули с разнообразни функционалности – за стайлинг или за тониране. Сухите шампоани може да имат разнообразни аромати или да нямат подобен, да са с резултат искра или размер, да са в огромен или в дребен формат. Някои сухи шампоани оставят бяла диря в косата , по тази причина брюнетките е добре да избират специфичен артикул за тъмна коса.

 Какво би трябвало да знаете за сухия шампоан

Сухите шампоани за размер от време на време вършат косата по-суха , по тази причина не е подобаващ за тънките и повредени коси. Съществуват сухи шампоани, в чийто състав са включени специфични съставни елементи, борещи се против оредяването на косата.

Как да го ползвате?

Важно е да разберете, че сухият шампоан е последна нужда за ободряване на косата. Разделете косата на секции и нанесете шампоан в основата на всяка от тях, след което разрешете цялата коса – по този начин ще разпределите пудрените съставни елементи. За да създадете размер, належащо е да втриете с пръсти продукта в кожата на главата и да фиксирате с лак. А резултат въздушна текстура може да създадете, като напръскате с шампоана по цялата дължина на косата.

Трябва да знаете, че сухият шампоан работи единствено с косата, а не с кожата на главата – той не може да отстрани замърсявания от скалпа. Важно е да употребявате сухия шампоан еднократно , след което да измиете главата си с шампоан – другояче рискувате да провокирате задръстване на порите. Не е желателно да го ползвате повече от един път в седмицата.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР