Състав на Районния съд в Харманли даде ход на наказателното

...
Състав на Районния съд в Харманли даде ход на наказателното
Коментари Харесай

10 ГОДИНИ ПО-КЪСНО: Съдът даде ход на делото за опустошителното наводнение в село Бисер

Състав на Районния съд в Харманли даде ход на наказателното за наводнението в с. Бисер през 2012 година Тогава, на 6 февруари, се скъса стената на язовир " Иваново " и осем души се удавиха при прииждането на висока вълна в селото.

Ход на делото бе даден на разпоредително съвещание през днешния ден, оповестиха от правосъдната палата в Хасково.

Подсъдима е някогашният регионален шеф на Хасково Ирена Узунова. Тя е упрекната от прокуратурата, че в качеството си на длъжностно лице не е изпълнила отговорностите си за обмисляне на отбрана при бедствия и образуване на създаването на регионален проект за отбрана при бедствия, взаимно с централната и локалната власт, се напомня в известието.
свързани новини3003на 14.07.2021
Също по този начин, не е провела и направлявала осъществяването на превантивни ограничения за недопускане или понижаване на последствията от бедствия, не е осъществила нужната организация и техническа употреба на язовир, и не е осъществила поддръжка и ремонтно възстановителни действия на хидротехническо оборудване.

Обвинението е за причиняване на с жертви по несъобразителност.

Съдът насрочи делото за разпит на очевидци и движимости лица от 4 до 7 януари 2022 година, се прецизира в прессъобщението. Делото ще се гледа за повторно, откакто един път бе прекъснато от съда поради основни нарушавания на процесуалните правила. Хасковският областен съд обаче го върна за ново разглеждане след митинг на прокуратурата.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР