Състав на Окръжния съд в Хасково задържа за постоянно в

...
Състав на Окръжния съд в Хасково задържа за постоянно в
Коментари Харесай

Арестуваха българин, издирван с европейска заповед за каналджийство в Унгария

Състав на Окръжния съд в Хасково задържа за непрекъснато в ареста гражданин на свиленградското село Левка, търсен с Европейска заповед за арест за каналджийство в Унгария. Илиян Ангелов (26 г.) е бил арестуван в дома си на шести февруари. Това оповестиха от обвиняването.

Околийският съд в унгарския град Сегед желае Ангелов на подсъдимата пейка поради трафик на 13 афганистански жители през сръбско-унгарската граница през октомври 2021 година. Ако бъде приет за отговорен, го грози наказване от една до пет години затвор. 

За решението съдът се стимулира, че има предпоставки лицето да се укрие , защото закононарушението е било осъществено на територията на Унгария. От осъществената информация за съдимост е станало известно, че Ангелов е осъждан на територията на България за същото закононарушение и макар настъпилата реабилитация, е налице повишена заплаха на дееца.

Така непрекъснатият арест е съответната гаранция за явяването пред съда в главното произвеждане по екстрадицията му.  Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР