Състав на Административния съд в Хасково отмени наказанието на бившия

...
Състав на Административния съд в Хасково отмени наказанието на бившия
Коментари Харесай

Отмениха наказанието на полицая за катастрофата с бащата на президента!

Състав на Административния съд в Хасково анулира наказването на някогашния шеф на районно управление (на МВР) - Харманли към ОД на Министерство на вътрешните работи - Хасково Неделчо Кирилов, наложено му за пътния случай с бащата на президента Румен Радев - Георги, на 17 август, оповестиха от съда.

Кирилов е бил осъден от шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи - Хасково дисциплинарно с „ порицание” за период от една година.

Основанията за глобата са били, че Кирилов не е упражнил надзор при документирането и обработването на пътния случай, не подхванал дисциплинарни ограничения по отношение на обработвалите злополуката чиновници и не изискал документи от произшествието.

Съдебният състав намира, че цялостното държание на служителя по време на работа не е било взето поради при налагане на наказване над открития в закона най-малък размер, написа в правосъдното решение.

Друг претекст е, че наказващият орган не е разискал и взел поради мнение на шеф бранш към ОД на Министерство на вътрешните работи - Хасково, в което е посочено, че препоръчаният в справката на комисията оптимален размер на наказването неодобрение на контрольор Кирилов за период от една година е голословно висок.

Съдът смята, че издадената заповед за наказването е незаконосъобразна, заради осъществено значително нарушаване на административнопроизводствените правила. Той открива нарушаване на наредба, съгласно която при установяване на типа и размера на дисциплинарните санкции се вземат поради тежестта на нарушаването и настъпилите от него последствия. Имат се поради съща по този начин и събитията, при които е осъществено, формата на виновността и цялостното държание на държавния чиновник по време на службата.

Решението на съда в Хасково предстои на касационно обжалване пред Върховен административен съд.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР