Същността на Коледа е раждането на Божия син - благовестенето“

...
Същността на Коледа е раждането на Божия син - благовестенето“
Коментари Харесай

о. Николай Георгиев: Същността на празника е раждането на Божия син

Същността на Коледа е раждането на Божия наследник - „ благовестенето “ на огромна наслада. Това сподели в студиото на утринния блок на БНТ1 о. Николай Георгиев, представител на Светия синод.

Вярата на може да изчезне, само че въпросът е вярата да ни е вярно ориентирана - към Бога, посочи о. Николай. „ Много ми се ще чудото на българина да е добротата в сърцето “, добави той.
о. Николай Георгиев: Да подарим на някой, който даже и името ни може да не знае, да подарим добра дума, да подарим малко кураж, да подарим светлината в пътя, да подарим тази убеденост, че в действителност Христос се роди за всички индивиди за всички времена.  В очакване на Рождество Христово В очакване на Рождество Христово
Отбелязваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер. Семейството се събира в очакване на раждането на Божия наследник - Исус Христос и христ...

Важна е вътрешната борба на човек - без значение дали той е окован в затворническа килия, усмирителна риза или се намира в частния си аероплан - борбата е в сърцата и душата, добави о. Николай.
о. Николай Георгиев: Всеки един може, преди да излезе от вкъщи си, да спре за секунда и да накара себе си да бъде малко по-добър - да се помоли, да изиска помощ, в случай че не може. Това е духовна война.
Добротворството би трябвало да е всеки ден, освен на Коледа - другояче се губи смисълът, посочи о. Николай.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР