Съществуват въпроси, които много малко хора се сещат да зададат.

...
Съществуват въпроси, които много малко хора се сещат да зададат.
Коментари Харесай

Морска звезда взриви социалните мрежи с походката си

Съществуват въпроси, които доста малко хора се сещат да зададат. Въпроси, които по-скоро биха се родили в главата на едно дете, в сравнение с пораснал възрастен. Въпроси, чиито отговори не участват в съботната кръстословица, а за откриването им е належащо малко повече четене в профилирана литература.

Именно подобен се оказа въпросът за метода, по който морските звезди се придвижват. Плуват ли като рибите, или се търкалят по морското дъно, дали пълзят като змиите или просто се отпускат и се оставят на течението да ги носи, когато им се прииска да се реалокират...

Ако сте един от малцината, задавали си този въпрос, само че макар любознанието си, не сте били задоволително стимулирани да потърсите отговора, то едно видео, оповестено в края на предходната седмица, ви го сервира на тепсия.

Кадрите, снимани на плаж в Северна Каролина, разкриват тайната на напредването на морските звезди. Тези странни морски създания в действителност могат да вървят. Правят това с помощта на хилядите дребни реснички, които се намират от долната страна на телата им. С тяхна помощ те стигнат от точка А до точка Б.

А знаете ли какво още е необикновено за тези жители на океаните? Тези създания имат удивителната дарба да се регенерират, тъй че, в случай че някой от лъчите им бъде откъснат, той може да порасне още веднъж. Още по-удивителното е, че някои типове доти могат да се регенерират от напълно мъничка част... все едно от откъснат човешки крайник да порасне напълно нов цялостен човек.

Друг любопитен факт за морските звезди е, че имат по едно око на всеки един от лъчите си. Безумно!

И въпреки в интернет да е цялостно с видеоклипове, научнопопулярни и научни публикации по тематиката за морските звезди и метода им на напредване, това видео, качено предходната седмица, се трансформира в същинска сензация измежду интернет потребителите.

Вижте го!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР