Съществуват редица широко разпространени схващания за интелигентните хора: не са

...
Съществуват редица широко разпространени схващания за интелигентните хора: не са
Коментари Харесай

9 научно доказани факта, че сте много по-умни, отколкото си мислите

Съществуват редица необятно публикувани схващания за интелигентните хора: не са мързеливи, имат идеална памет, знаят какво желаят, не си губят времето. Изследванията обаче сочат, че високият коефициент на просветеност има общо с много непредвидени привички, качества и качества.

1. Склонни сте към мързеливост

Според проучване хората с висок коефициент на просветеност обичат да потъват в мисли и са физически по-слабо дейни. Затова основават усещане у близките, че са мързеливи, само че в действителност животът в душата и мозъка кипи.

2. Забравяте дребните и незначителни неща

Идеалната памет постоянно е била симптом на висока просветеност, само че съгласно най-новите изследвания високо интелигентните хора не помнят някои дребни детайлности и незначителни обстоятелства. Мозъкът ни е организиран по този начин, че не помни маловажната информация по две аргументи: първо, приспособява се към новите условия, второ, по този начин се вижда по-лесно огромната картина. Не се сърдете на паметта си, когато за следващ път не можете да се сетите за някоя детайлност – това е знак, че мозъкът ви разчиства място за нови хрумвания.

3. От време на време ругаете

Оказва се, че грубият и безсрамен език не е безусловно симптом на ниска просветеност. Все повече изследвания сочат, че хората, които постоянно ругаят, в действителност имат доста по-богат речник, което е симптом на високо IQ. Въпреки това внимавайте по какъв начин подбирате думите си: евентуално ругатните няма да създадат положително усещане на близките.

4. Доверявате се на хората

Обикновено се има вяра, че умните не се доверяват на никого. Учените обаче са стигнали до извода, че таман по-интелигентните хора се доверяват по-лесно. Вероятно това се дължи на обстоятелството, че осмислят живота по-добре робство виждат в дълбочина. Според изследванията тези, които се доверяват, са доста по-устойчиви душевен, уравновесени и в по-добро здравословно положение. Така че доверието, с изключение на прелестно, се оказва и потребно за здравето.

5. Имате котка

Според някои проучвания хората, които избират котки, са по-спокойни и уравновесени, по-чувствителни и с по-висок коефициент на просветеност, до момента в който феновете на кучета са по-активни, отзивчиви, обществени. Всеки избор си има своите преимущества, само че едно е несъмнено: пухкавият другар внася доста обич в дома ви, а това е доста по-важно от всяко изследване.

6. Не обичате алено месо

Последните изследвания демонстрират нещо доста любопитно – хората с висок коефициент на просветеност избират птиче месо, риба и зеленчуци пред алено месо. Въпреки това не бързайте да захвърлите пържолата: усетът към храната се образува съгласно разнообразни условия (семейство, здравословно положение, религия, местоживеенето).

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР