Съществуват основателни съмнения, свързани с обстоятелствата около авиокатастрофата, при която

...
Съществуват основателни съмнения, свързани с обстоятелствата около авиокатастрофата, при която
Коментари Харесай

След Вашингтон и Париж тихо заподозря Кремъл за смъртта на Пригожин

Съществуват основателни подозрения, свързани с събитията към авиокатастрофата, при която почина водачът на наемническата група " Вагнер " Евгений Пригожин, съобщи представителят на френското държавно управление Оливие Веран, представен от Франс прес.

Българска телеграфна агенция обобщава някои от реакциите на международните водачи и медии. 

В същия звук бе и коментарът на американския президент Джо Байдън от нощес, съгласно който " малко неща се случват в Русия, без Путин да има нещо общо с тях ".

" Все още не знаем изискванията, при които е станала злополуката. Можем да имаме основателни подозрения ", добави представителят на френското държавно управление, без да загатва категорично за допустимо присъединяване на Кремъл в случая. Веран обаче назова Пригожин " на първо място индивида на Путин за мръсна работа " и акцентира, че " това, което е направил, е неразривно обвързвано с политиката на Путин, който му е упълномощил отговорността да извърши закононарушения отпред на групата " Вагнер " .

" Пригожин е оставил след себе си всеобщи гробове. Той остави след себе си неразбория в огромна част от света - Африка, Украйна и самата Русия ", гласи оценката на Веран.

През юни Евгений Пригожин стартира протест против съветския общоприет щаб и министъра на защитата Сергей Шойгу. Путин го дефинира като " изменник ", без да загатва името му, напомня Агенция Франс Прес.

Затова всеобщо измежду наблюдаващите и медиите авиокатастрофата бе възприета като възмездие на Кремъл.

Съединени американски щати и Западът от дълго време чакаха сходна стъпка от страна на съветския президент макар обещанието му да смъкна обвиняванията при сключването на съглашението, с което се постави завършек на протеста на 23 и 24 юни.

В централата на " Вагнер " в Санкт Петербург светлините бяха включени по подобен метод, че да образуват огромен кръст, споделя AP. Поддръжници на Пригожин донесоха цветя пред постройката на спонтанен мемориал.

В обществените мрежи бойци на " Вагнер " обявиха, че са " подготвени да започват ", отбелязва организация УНИАН. В едно от оповестените видеа група наемници стои до пътя и приканва да ги " чакат ".
В различен запис един от наемниците непосредствено упреква за гибелта на Пригожин " дребната кремълска мърша ", отбелязва УНИАН.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР