Съществуват алтернативни и забавни начини да научиш буквите. Проектът Весела

...
Съществуват алтернативни и забавни начини да научиш буквите. Проектът Весела
Коментари Харесай

Първокласници учат азбуката с театър

Съществуват различни и занимателни способи да научиш буквите. Проектът „ Весела писменост “ благодарение на учебен куклен спектакъл трансформира в празнична игра уроците на малчуганите. Актрисата Светлана Урумова и режисьорът Георги Кайцанов, дружно с първокласници и второкласници от началните учебни заведения в Пловдив редят кукли, познават букви и преоткриват числа по забавен метод. Заниманията любопитно въвличат децата в театрално деяние, давайки им опция да се допрян до магията на изкуството и в същото време елементарно да усвояват познания.

Забавленията са част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата. Започнаха в края на март и ще продължат през април и май в класните стаи на първите и вторите класове на седем учебни заведения на територията на града - ОУ „ Пенчо Славейков “, НУ „ Кирил Нектариев “, ОУ " Димчо Дебелянов ", ОУ „ Йордан Йовков “, ОУ „ Гео Милев “, ОУ „ Панайот Волов “ и ОУ„ Д-р Петър Берон “. Постановките се играят по авансово конкретизиран график, а посетители на малчуганите са техните родители.

„ Стремежътни е да се доближи на място до най-малката педагогическа клетка - ученическата паралелка, с цел да може посредством сходен камерен контакт да подпомогнем напъните на педагозите. Целта е да се внуши на децата и техните родители, че в случай че положат старания за придобиване на просветеност и обучение, то техният труд ще бъде оценен и насърчен “, споделят основателите на плана.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР