Съществуващите ваксини срещу новата коронавирусна инфекция ще предпазят от тежкото

...
Съществуващите ваксини срещу новата коронавирусна инфекция ще предпазят от тежкото
Коментари Харесай

В Русия: Ваксините ще предпазят от тежкото протичане на Омикрон

Съществуващите ваксини против новата коронавирусна зараза ще предпазят от тежкото протичане на covid , породено от зараза с омикрон , разяснява ръководителят на лабораторията по механизми на популационни промени на патогени в центъра Гамалея Владимир Гущин, оповестява ТАСС.

" Можем да кажем сигурно, че имунизациите ще продължат да работят и ще защищават от тежко заболяване, както беше при всички предходни разновидности на вируса, това е най-важното нещо ".

Отговаряйки на въпроса дали е належащо да се поправя съставът на имунизациите против covid заради появяването на омикрон, Гущин сподели, че ще може да се приказва за това след изследване на разновидността .
 Путин се реваксинира против COVID-19
Путин се реваксинира против COVID-19

Путин хвали имунизацията на 50 млн. руснаци и пита за ваксини за деца

" На този въпрос ще може да се отговори единствено въз основа на резултатите от пробни проучвания. Първите резултати мисля, че ще се появят в научната общественост след няколко седмици , след 3-4 седмици. И към този момент ще може да се разчита на тях. Сега не можем да кажем какъв брой ще е належащо ", изяснява ученият.

" Ако в него са зародили няколко десетки разновидности , тогава въпросът, който незабавно идва на разум - по какъв начин това влия на успеваемостта на имунизациите , защото обособени разновидности... в действителност могат да понижат обезвреждащата интензивност, ние знаем това от опита на предходни разновидности... И макар обстоятелството, че при някои разновидности се следи понижение , това не води до цялостно изгубване на защитната интензивност на антителата ".

" Инструментите, с които разполагаме за битка, остават същите . Първата е имунизация и реваксинация , втората е носенето на маски на публични места ".
 Водещи лекари в Русия канят известни антиваксъри в COVID-19 отделения
Водещи лекари в Русия канят известни антиваксъри в COVID-19 отделения

" Може би по-късно ще измененията позицията си и по-малко хора ще загинат "

" При хора, които преди този момент са били имунизирани или реваксинирани или са били заболели и по-късно имунизирани , в случай че имат под напрежение имунитет - този, който е работил неотдавна, тогава такива хора се оправят доста по-добре в неутрализирането на разновидности , в това число тези с спомагателни разновидности ", акцентира Гущин.

Има предпоставки за по-активно разпространяване на новия вид на коронавирусна зараза, само че по какъв начин ще се развие към момента не е известно , разяснява в понеделник шефът по развиване на център Чумаков, Константин Чернов.

" Теоретично разновидностите, които съществуват в него, демонстрират, че този вариант е по-инфекциозен. Все още не е ясно по какъв начин ще наподобява клинично ... Има предпоставки за по-активното му разпространяване. Как в действителност ще се държи, не е ясно ".
 Русия стартира Covid имунизация на деца след три седмици
Русия стартира Covid имунизация на деца след три седмици

Руски специалисти предизвестяват, че вирусът мутира поради неимунизирани, имунизацията не провокира мутация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР