Съществуването на ВНС се използва като претекст да не се

...
Съществуването на ВНС се използва като претекст да не се
Коментари Харесай

Благовест Пунев: Няма да се стигне до ВНС, статуквото иска да се запази

Съществуването на Велико народно събрание се употребява като предлог да не се вършат промени, да се резервира статуквото. Няма да се стигне до привикване на Велико Народно заседание. В плана за Конституция има напълно малко нови моменти. Някои от концепциите са допустими, други са незадоволително развити, а трети са показани по този начин, че са неприемливи.
Това разяснява пред БНР Благовест Пунев, някогашен парламентарен арбитър, бил е арбитър във Върховния съд, някогашен зам.-председател на Върховния касационен съд, някогашен член на Висшия правосъден съвет.По думите му намаляването на броя на депутатите „ възпроизвежда една популистка концепция, стартирана от Слави Трифонов преди време, само че понижаване на половина на народните представители би се отразило на политическото посланичество и това значи усилване на лобизма “:

„ В композиция с концепцията за унищожаване на Великото Народно заседание (тази концепция аз я споделям) би означавало огромна непредставителност при приемане на фундаментални промени в Конституцията или на нова Конституция “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР