СЪЩЕСТВУВА ЗАПЛАХА ЗА БЪЛГАРСКИЯ ШАХПрез месец юни 2022г. България за

...
СЪЩЕСТВУВА ЗАПЛАХА ЗА БЪЛГАРСКИЯ ШАХПрез месец юни 2022г. България за
Коментари Харесай

Цвета Галунова предупреждава: Съществува заплаха за българския шах

СЪЩЕСТВУВА ЗАПЛАХА ЗА БЪЛГАРСКИЯ ШАХ

През месец юни 2022г. България за следващ път остана без лицензирана шахматна федерация.
От 2016г. насам България е ИЗКЛЮЧЕНА от Европейския шахматен съюз (ЕШС).
От 2016г. насам българските състезатели нямат право да се състезават под български байрак на европейски шампионати.
От 2016г. насам първенците на България са единствените представители на европейска страна, лишени от квоти за гратис присъединяване на европейско състезание.

Скоро следва да бъде свикана лицензионната комисия към ММС и лицензът да бъде даден на някой от 5-те претендента. Ето какво показа международната ни шампионка Антоанета Стефанова в персоналния си профил:

" Членството на България в Европейския Шахматен Съюз е от решаващо значение за развиването на шахмата. Ето и тяхното мнение - с цел да бъде призната наша федерация, в управителните й органи НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ХОРА, УЧАСТВАЛИ В РЪКОВОДСТВОТО НА САНКЦИОНИРАНАТА БФШ! "

Заедно с Антоанета подехме акция да осведомяваме виновните институции за писмото, което получихме от ЕШС и призоваваме Министерство на младежта и спорта да вземе под внимание условието на Европейския шахматен съюз за участие. В противоположен случай България е застрашена да остане изключена от европейското шахматно семейство за неустановен интервал от време.

Ето какво сме създали все още:
✔️Отворено писмо от Антоанета Стефанова с прикачено писмо от ЕШС към:
- Президента на Република България
- Министерски съвет на Република България
- Министерство на младежта и спорта
✔️Заявление от името на новосъздадената " Българска федерация по шахмат 64 " към Министъра на младежта и спорта Весела Лечева с искане за мнение за извършвена инспекция дали в някоя от федерациите, кандидатстващи за лиценз, няма несъгласие и с последващите условия за участие на България в ЕШС.
✔️От името на " БФШ 64 ", на която съм ръководител, а Антоанета Стефанова е почетен ръководител се срещнах персонално с Весела Лечева, с цел да я срещна с писмото от ЕШС.

Всички виновни институции са известени за основаната заплаха. Прилагам линк към поста на Антоанета Стефанова, от който може да се запознаете и с съответните текстове на отвореното писмо и писмото от ЕШС.

Нашето терзание е, че, в случай че издаването на лиценз не се съобрази с условията на Европейския шахматен съюз за следващо участие на България, то България може да остане продължително отвън европейското шахматно семейство. Това би било следващото леке върху интелектуалния спорт.

Искрено се надяваме институциите да вземат под внимание условията на ЕШС и призоваваме да се потърси контакт с управлението на Европейския шахматен съюз за изясняване на обстановката.

Цвета Галунова, Facebook

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР