Съществува реален риск руският президент Владимир Путин да не спре

...
Съществува реален риск руският президент Владимир Путин да не спре
Коментари Харесай

НАТО прозря: Путин няма да спре до Украйна, подкрепата за Киев е нашата сигурност

Съществува " действителен риск " съветският президент Владимир Путин да не спре с Украйна, в случай че реализира военна победа там. За това предизвести генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от " Франс прес ".

Той акцентира, че тази вероятност е повода съдружниците на Украйна в Алианса да продължат да оказват военна поддръжка на Киев.

" Ако Путин победи в Украйна, има действителен риск неговата експанзия да не свърши дотук. Нашата поддръжка не е щедрост. Това е инвестиция в нашата сигурност ", безапелационен бе Столтенберг.

" Единственият метод да реализираме заслужено и трайно решение е да убедим президента Путин, че те няма да завоюват на бойното поле ", продължи той.

" И единственият метод да се подсигурява, че президентът Путин осъзнава, че не печели на бойното поле, е да продължим да поддържаме Украйна ".

Изказването на генералния секретар на НАТО идва в миг, когато поддръжката за по-нататъшна помощ за Украйна се разколеба в Съединените щати и Европейския съюз поради вътрешнополитически маневри.

Опозиционните републиканци в Съединени американски щати се опълчват на даването на повече военна помощ, а в Европейски Съюз Унгария задържа утвърждението на спомагателен пакет в размер на 50 милиарда евро за стабилизиране на засегнатите от войната финанси на Украйна през идващите три години.

Лидерите на страните от Европейски Съюз през днешния ден се събраха в Брюксел за среща на върха, на която помощта за Киев и кандидатурата на Украйна един ден да се причисли към блока бяха главните въпроси.

Предупреждението на Столтенберг идва в същия миг, когато Путин разгласи, че войските му напредват в по-голямата част от фронтовата линия в Украйна.

" Положението на нашите войски се усъвършенства на всички места ", съобщи съветският водач по време на конференция в Москва.

Въпреки че получи оръжия и муниции от своите съдружници, през последните няколко месеца Украйна не съумя да направи забележителен пробив против добре укрепените съветски позиции.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР