Съществува огромен риск от терористични атаки в Европейския съюз през

...
Съществува огромен риск от терористични атаки в Европейския съюз през
Коментари Харесай

Предупреждение от ЕС: Европа е пред огромен риск от терористични атаки по Коледа и Нова година

Съществува голям риск от терористични офанзиви в Европейския съюз през идния празничен сезон. Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон сподели, че поляризацията в обществото, породена от войната Израел-Хамас, усилва риска от принуждение.

Изказването ѝ идва  дни откакто екскурзиант беше смъртоносно намушкан с нож в Париж.

Европейски Съюз дава спомагателни 30 милиона евро за спомагателна сигурност, сподели Йохансон, представена в Би Би Си. Тя не посочи дали има съответна информация, която е довела до предизвестието.

„ Видяхме го неотдавна в Париж, за жалост го видяхме и по-рано “, добави тя преди срещата на вътрешните министри на Европейски Съюз.

Много европейски страни са очевидци на скок на закононарушенията от ненавист, откогато въоръжени бойци на Хамас нападнаха израелски общности, оставяйки към 1200 души убити и доста други взети като заложници в Газа. Оттогава нахлуването на Израел в Газа е довело до гибелта на повече от 15 000 души, съгласно ръководеното от Хамас здравно министерство.

Министрите от Европейски Съюз се срещнаха след смъртоносна офанзива покрай Айфеловата кула в събота, при която 23-годишен немски екскурзиант на име Колин Б. беше намушкан до гибел, а приятелката му и английски екскурзиант бяха ранени.

Младата немска двойка е посетила парижкия Дисниленд, Лувъра и си е направила селфи пред Айфеловата кула преди офанзивата.

Полицията заяви, че 26-годишният обвинен французин, разпознат като Арманд Р., който идва от нерелигиозно иранско семейство, се е заклел във честност на групировката " Ислямска страна ".

Мъжът, който беше задържан на мястото на престъплението, преди този момент е бил в пандиза за обмисляне на терористичен скрит план край Париж.

Германия също е в нараснала подготвеност за вероятно нахлуване.

Миналата седмица две момчета бяха арестувани в разнообразни елементи на страната по съмнение, че са възнамерявали нахлуване на войнстващи ислямисти на коледен базар в град Леверкузен.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР