Съществува напрежение в съставните части на управлението, но то за

...
Съществува напрежение в съставните части на управлението, но то за
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Правителството, макар и нежелано, е необходимо

Съществува напрежение в съставните елементи на ръководството, само че то за никого не е изненада. Проблемът произтича от липсата на връзка, от неотработения канал за другарство за толкоз месеци.

Това разяснява пред БНР-Радио София д-р Любомир Стефанов, политолог и учител в Нов български университет, в края на седмицата, която донесе оставка на акад. като министър-председател и се чака процедурата по контрактуваната ротация.

„ Оказа се, че моментът (на оставката) е хем предстоящ, пък хем не сме подготвени за него. Напрежението е зрелищно, на моменти гротескно, ненужно. След политическото надцакване и наддаване, чакам на следващия ден и вдругиден диалозите да преминат в договаряния. На никого не му е прелестно в обединението, само че се постанова с естествени стъпки да се премине в идната фаза на ръководство ", счита той.

Според Стефанов идните евроизбори също са фактор за сходно държание на политиците. Всяка партия в обединението би трябвало отново да изяснява на ултрасите в електората, че правителството, въпреки и нежелано, е належащо.

Политологът счита, че няма причина да не се извърши ротационната формула два пъти по 9 месеца плюс два пъти по 15.

По думите му  не е в ръководството, а е където му е най-удобно и поддържа цената си. се утвърждава като острие и основава неприятно усещане. Все отново парламентарната математика изисква поддръжка и от.

Той акцентира, че президентът ще си извърши ролята на админ. " Взеха се ограничения и служебните държавни управления не могат да бъдат освен това от служебни държавни управления. Политическите съперници на надали са очаквали нещо друго от това, което той прави сега. "

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР