Съществува ли златната среда? Ами идеалният баланс в живота? Изобщо

...
Съществува ли златната среда? Ами идеалният баланс в живота? Изобщо
Коментари Харесай

Постижимо ли е съвършенството на живота

Съществува ли златната среда? Ами идеалният баланс в живота? Изобщо постижимо ли е съвършенството на живота?

Защо “Адът - това са другите ”

Новото зрелище, с което дешифрираме мисълта на Сартр

Това са все въпроси, които разкриват склонността на индивида да се терзае и да философства. Две положения, в които постоянно изпадаме, нормално когато сме потиснати.

И в случай че би трябвало да си признаем, актуалният свят ни дава много аргументи да се усещаме тъкмо по този метод. В същото време обаче непрестанно ни се припомня, че би трябвало да търсим салдото, златната среда, това съвършенство на живота, което може би най-сетне би успокоило недоволното ни схващане.
 Снимка 595934

Според един откъс от " Червената книга " на Карл Густав Юнг " Съвършенството на живота изисква равновесие със гибелта. " Според швейцареца щом човек не желае да живее, то значи той не желае и да умира.

Писателят Франц Кафка също стига да едно друго тъжно умозаключение. По неговите думи пък първият симптом, че разбираме живота, е желанието ни да умрем.

И с цел да не звучи всичко казано дотук напълно нихилистично, лъч вяра ни дават думите на австрийския психиатър Виктор Франкъл: " Светът е в неприятно положение, само че всичко ще стане още по-лошо, в случай че всеки от нас не направи най-хубавото, на което е кадърен. "
 Снимка 595935

Някъде сред разсъжденията по всички тези метафизичен мисли се обрисува една " Междинна зона ", в която на фокус, несъмнено, сме ние, хората. В нея се колебаем сред срама и гордостта, страха и смелостта, подозрението и решителността. Между безсмислието и смисъла, разрушението и съзиданието, принизяването и възвисяването, живота и гибелта.
 Снимка 595933

Това са тематиките, които вълнуват екипа на премиерното зрелище на Театрална работилница " Сфумато ", озаглавено точно " Междинна зона ". Автор на текста е актуалната българска драматуржка Теодора Георгиева, а режисурата е на Любомир Колаксъзов. Заедно с тях по постановката работят композиторът Христо Намлиев и хореографката Ивет Лазарова - Торосян. В основните функции пък ще забележим актьорите Славена Зайкова, Елена Дечева и Илиян Нонов.
 “С тил към залеза ”, Яна Борисова, Димитър Коцев-Шошо, Александра Сърчаджиева и новата премиера в Театър “Сълза и смях ”
Когато и тъгата има красива страна

“С тил към залеза ” - една извънредно нежна и ужасно смешна история

Премиерата на " Междинна зона " е на 24.11. (четвъртък) от 19 ч. в Театрална работилница " Сфумато ".

Следващите дати на представлението са 14.12. (сряда) и 29.12. (четвъртък), а цялата информация е.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР