САЩ заявиха, че са съгласни със западните съюзници, че доставката

...
САЩ заявиха, че са съгласни със западните съюзници, че доставката
Коментари Харесай

САЩ: Иран нарушава санкциите на ООН

САЩ обявиха, че са съгласни със западните съдружници, че доставката на Русия на избухливи дронове от Иран нарушава глобите на Организация на обединените нации, осведоми БиБиСи.

Киев беше ударен от по този начин наречените дронове " камикадзета " в понеделник, пуснати от Русия, като се счита, че те са създадени в Иран.

Съединени американски щати са съгласни с оценката на Франция и Англия, че дроновете нарушават Резолюция 2231 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, се споделя в изказване на Държавният департамент на Съединени американски щати. Тази резолюция, обвързвана с нуклеарното съглашение на Иран, не разрешава иранските продажби на избрани военни технологии.

Украйна разпознава дроновете като ирански оръжия Shahed-136. Наричат ​​ги дронове камикадзе на името на японските водачи на изтребители, които са взели участие в самоубийствени задачи през Втората международна война.

Убедени сме, че тези дронове, които бяха трансферирани от Иран в Русия и се употребявани от Русия в Украйна, са измежду оръжията, които остават под ембарго според 2231 ", сподели Ведант Пател от Държавния департамент.

Иран отхвърля да ги доставя на Русия. По думите на Пател Съединени американски щати са разкрили обществено, че Русия е получила дронове от Иран и че това е част от проекта на Русия да внесе стотици ирански безпилотни летателни апарати от разнообразни видове. Той добави, че има " обширни доказателства " за потреблението им от Русия в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР