САЩ занулиха Атанас Чобанов!АФЕРА от половин година предупреждаваше, че пощенската

...
САЩ занулиха Атанас Чобанов!АФЕРА от половин година предупреждаваше, че пощенската
Коментари Харесай

САЩ ДАДЕ ЧЕРВЕН КАРТОН НА „ПОЩЕНСКАТА КУТИЯ“ НА РАШКОВ&РАДЕВ

САЩ занулиха Атанас Чобанов!

АФЕРА от половин година предупреждаваше, че „ пощенската кутия “ на Рашков&Радев ще изгори

С красноречиво изказване, оповестено в 19.07 ч. в сряда в Българска телеграфна агенция, Посолството на Съединени американски щати безусловно занули Атанас Чобанов:

„Преди няколко седмици Посолството на Съединените щати получи информация за допустима опасност против две лица. В съответния миг взехме решение, че сме длъжни да предупредим тези лица за тази информация. Посолството показа тази информация и с българските управляващи. В предаденото предизвестие не се загатва съответно лице или политическа партия и нямаме информация, която да допуска, че има връзка с съответна политическа партия. Оттогава не сме получили повече информация за тази допустима опасност. Чухме изказвания, че един от нашите диалози е записан без наше разрешение; посолството възразява против сходни практики.“

В превод – Чобанов е разгласен за „ личност нон-грата “, а писанията му за манипулативни. Поводът за реакцията на американското посолство е обява на Атанас Чобанов от понеделник във фейсбук:

„ Преди един месец по това време към обед ми се обади политически консултант от посолството на Съединени американски щати в София. Каза ми, че посолството има достоверна информация за неизбежна опасност от физическо посягане против мен. Каза ми, че заплахата идва от България.

До момента нямам данни българската страна да е обезвредила тази опасност. В Брюксел разговарях със шефката на политическия кабинет на Кирил Петков Лена Бориславова. Според нея информацията за опасността не била достоверна. Изпратих на Бориславова запис от диалога с посолството, в който се чува ясно: we need to inform you that the US embassy received CREDIBLE information regarding an imminent threat. Отговор не получих.

Свикнах към този момент, че на властта, която е дала поръчка за нулева корупция ѝ е trans penis за публицистите, които разкриват действителната корупция и стават цели за отстрел. Аз и сътрудника Димитър Стоянов се пазим сами както можем с помощ от сътрудници от интернационалните журналистически организации.

Ако желаете да ни дадете едно рамо, можете да споделите следствието, върху което работехме когато се получи информацията за опасността. “

Посолството обаче прави и нещо доста повече. Разграничава се изрично от изказванията на Чобанов, които той отправяше при започване на януари месец, че „ източникът на опасността против него седи на първия ред в Народното събрание “. Без никакво подозрение Чобанов визираше само и единствено Делян Пеевски. Днес обаче, не различен, а Херо Мустафа споделя – това е неистина!

Една от аргументите, които може да са принудили Посолството на Съединени американски щати в София да се разграничи толкоз внезапно от писанията на Атанас Чобанов, евентуално е обвързвана точно с материал, в който по дърварски метод се замесва името на американския лобист Тони Подеста, прочут със сериозните си контакти измежду Демократическата партия.

По забавното е, че публикацията против Подеста получи необятен отзив и в издания на Прокопиев, които дежурно се загрижиха за Атанас Чобанов и асистираха в мултиплицирането на офанзивата против Пеевски. Писанието против Подеста няма нищо общо с проверяващата публицистика, тъй като е предизвикано от близки до Румен Радев олигарси и по съответно от техните американски лобисти, които постоянно получават естрада в изданията на Прокопиев.

Сигурно е, че „ нулирането “ на Чобанов занапред ще има резонанс и към всички останали, които през годините са употребили платформите „ Биволь “ и BIRD.BG за анонимна кавга с съперниците си.

От половин година АФЕРА предупреждаваше, че това ще се случи. И повода е в това, че откогато е в Министерство на вътрешните работи, Бойко Рашков не спря да употребява точно BIRD.BG за пощенска кутия за „ удряне “ на съперниците на „ синергичния “ Румен Радев и неговия нов приятел от „ Капитал “.

Дали с аления картон за „ пощенската кутия “ Чобанов, Херо Мустафа не подвига жълт картон на Рашков&Радев и ПроКОНПИ, скоро ще разберем. Но е реалност, че намагнитизирания Пеевски им вкарва втори гол за две седмици. Първият беше когато съд в Ню Йорк отхвърли въобще да гледа скалъпената тъжба от близки до Цветан Василев проксита по закона РИКО.

Да напомним по какъв начин Рашков дърварски употребява BIRD.BG за пощенска кутия:

Кати Христова

Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР