САЩ вземаха лоши решения в продължение на десетилетия и сега

...
САЩ вземаха лоши решения в продължение на десетилетия и сега
Коментари Харесай

Gallup: Американското общество е обхванато от криза на психичното здраве

Съединени американски щати вземаха неприятни решения в продължение на десетилетия и в този момент жънат това, което са посяли

Коледното изследване на Gallup в Съединените щати записва „ гърмеж на визити при психиатрите “. Почти една четвърт от възрастните американци (23%) оповестяват, че са „ посетили психолог, терапевт, психиатър или различен експерт по психологично здраве през последните 12 месеца “.

Положителните оценки на американците за тяхното психологично здраве са най-ниските от повече от две десетилетия. Само 31% от възрастните американци разказват прочувственото си положение като „ чудесно “.

Други 44% от американците правят оценка психологичното си здраве като „ положително “, а комбинираната оценка от 75% /от сбора на „ чудесно “ и „ положително “/ е най-ниската в историята и с 10 пункта под междинното за двадесет години. 7% от интервюираните дефинират психологичното си здраве като " неприятно " (най-високото в историята на изследванията на Gallup).

Данните корелират с по-ранно изследване на CNN, което откри, че почти 90 % от възрастните американци считат, че в Съединени американски щати има „ рецесия на психологичното здраве “. Когато бяха помолени да оценят тежестта на шест характерни казуса с психологичното здраве, американците класираха епидемията от пристрастяване към опиатите преди всичко.

Особено тежко е ситуацията с душeвността на младите американци. Младежко изследване, извършено от Харвардския университет, откри, че повече от половината млади американци (18 до 29 години) споделят, че се усещат претрупани или безнадеждни. 68% са признали, че не са задоволително енергични; 59% - че имат проблеми със съня; 52% не изпитват наслаждение от това, което правят; 49% имат неприятен вкус или, назад, преяждат; 48% имат проблеми с концентрацията; 32% се движат толкоз постепенно или се суетят дотам, че другите го забелязват; 28% са имали мисли за самонараняване.

Около 35% от чернокожите и 31% от испаноговорящите споделят, че изпитват пристъпи на тежка меланхолия с мисли, че би било по-добре да умрат или да се самонаранят.

Провелата изследването специализантка от Харвард доктор Елън Бърстайн, означи, че настроението на младежите е повлияно освен от „ пандемията “, само че основно от социално-икономическата обстановка в страната.

„ Младите хора в действителност оцеляха през тази рецесия на всички фронтове “, споделя доктор Бурщейн. „ Те претърпяха съществени разстройства в образованието си [по време на дълги карантини]. Много младежи са нископлатени служащи, които са били наранени от доста стопански разтърсвания. Тревожат се за приятелите си. Притеснени са за фамилиите си. Те постоянно са откъснати и от приятелите и от фамилията си. И се тревожат за бъдещето си в един доста плевел миг за страната и за света. ”

„ Пандемията “ е довела до експлоадиране на депресивни настроения измежду младите американци, по мнението на Кевин Крюгер, основен изпълнителен шеф на Националната асоциация на студентския личен състав (NASPA).

Въпреки това „ психологичното здраве на младежите беше в рецесия още преди „ пандемията “. Дори през 2019 година видяхме до 30% от хората на възраст от 18 до 25 години да се борят с психологични проблеми, най-високият % от всяка друга възрастова група “, споделя Кейтлин Бриоди от основаната в Илинойс група за покровителство Young Invincibles.

Американците се отвърнаха от религията. Посещението на черква спадна с 45 % по време на „ пандемията “, съгласно ABC News. Сега множеството църкви са отворени още веднъж, само че не всички енориаши са се върнали.

„ Като цяло хората не се събират доста “, споделя Томас Грум, професор по теология в Бостънския лицей. - Хората са си вкъщи. Те са на мобилните си телефони. Те са онлайн. "

Американците са все по-враждебни към християнството. Атаките против християнски църкви съвсем са се утроили през последните четири години, съгласно отчет от 84 страници, оповестен през декември от Съвета за фамилни проучвания (FRC). Между януари 2018 година и септември 2022 година FRC записва 420 офанзиви против 397 църкви в Съединените щати.

„ Докладът документира едно ликвидиране, голям брой палежи, бомбени закани (истински и лъжливи) и необятно публикувано опозоряване на свети места... Вандали раздраха Библия и оскверниха американско знаме в методистка черква в Уилкс-Баре, Пенсилвания.

През август 2022 година в Денвърската католическа черква „ Успение на Пресвета Богородица “ беше стреляно два пъти от преминаващи коли. Счупените прозорци и боядисаните порти са станали навсякъде събитие “, се споделя в отчета.

Докладът на FRC отбелязва, че офанзиви против църкви на разнообразни християнски деноминации са осъществени в 45 щата и във Вашингтон.

Ариел Дел Турко, асоцииран шеф на Центъра за религиозна независимост на FRC, означи, че „ през първите девет месеца на 2022 година броят на докладваните актове на неприязън против църкви е бил повече от два пъти по-голям от броя на докладваните актове на неприязън против църкви, за цялата 2018 година "

„ Някога бяхме християнска нация, само че в този момент по-голямата част от нашето общество е намерено враждебно към християнската религия. В момента вярата е прогонена от нашите държавни учебни заведения и ние отглеждаме потомство без никакъв морал “, написа известният икономист Майкъл Снайдер.

Агентите на Федералната администрация за битка с опиатите са конфискували 379 милиона дози фентанил през 2022 година при 332 милиона население на Съединени американски щати. Това е задоволително, с цел да убие всеки американец, споделят чиновници на DEA.

Две трети от интервюираните в ново изследване на университета Съфолк считат, че е малко евентуално някоя политическа партия или който и да е клон на държавното управление да успее да реши дейно проблемите, които са надвиснали над страната.

Най-вече американците са депресирани от икономическата рецесия. „ Моята сметка за електричество е към 600 $ на месец, а преди беше на половина “, споделя 66-годишният Браун пред USA Today. „ Месото нарастна, пилешкото нарастна, всичко нарастна, нарастна, поскъпна… “

35% от американците считат инфлацията за главен проблем. „ Заплахите за демокрацията “ са на второ място с 12%, неконтролираната имиграция е на трето място с 10%. Но от „ пандемията “ към този момент се опасяват от по-малко от 1% от американците.

Майкъл Снайдер отбелязва, че би се радвал да даде вяра на американците за известно усъвършенстване в бъдеще, само че не може: „ Почти всеки схваща, че... тази страна се е заблудила. Нашето общество деградира доста бързо, икономическите условия не престават да се утежняват, а нашите политици във Вашингтон наподобяват по-корумпирани от всеки път... Съединените щати са вземали трагично неприятни решения от десетилетия и в този момент започваме да жънем това, което сме посяли. “

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР