САЩ. военни товарни самолети C-130 в събота изхвърлиха храна в

...
САЩ. военни товарни самолети C-130 в събота изхвърлиха храна в
Коментари Харесай

Американски военни самолети десантират хиляди ястия в Газа в операция за спешна хуманитарна помощ

Съединени американски щати. военни товарни самолети C-130 в събота изхвърлиха храна в палети над Газа, споделиха трима американски чиновници, два дни откакто повече от 100 палестинци, които се втурнаха да изтеглят артикули от филантропичния ескорт, бяха убити по време на безреден конфликт с израелските войски.

Три самолета от централата на военновъздушните сили пуснаха 66 пакета, съдържащи към 38 000 ястия, в Газа в 8:30 сутринта EST, съгласно двама от чиновниците, които приказваха при изискване за анонимност преди обществено известие. Служител на Съвета за национална сигурност удостовери отпадането пред CBS News.

Очаква се изхвърлянето да бъде първото от многото, оповестени от президента Джо Байдън в петък. Помощта ще бъде координирана с Йордания, която също е направила десантиране по въздух, с цел да достави храна в Газа.

хората са изправени пред апетит. Представители на филантропичните организации споделиха, че десантирането не е дейно средство за разпределение на помощ и е последна мярка.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР