САЩ внесоха официално искане към Съвета за сигурност на ООН

...
САЩ внесоха официално искане към Съвета за сигурност на ООН
Коментари Харесай

На 11 септември ООН ще гласува новите санции срещу Северна Корея

Съединени американски щати внесоха публично искане към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за гласоподаване за увеличение на глобите против Северна Корея. Това удостовери в петък непрекъснатият представител на страната в международната организация Ники Хейли, като добави, че вотът ще се състои в понеделник, 11 септември.
„ Съединените щати уведомиха Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че ще свикат съвещание, на което да бъде гласувана резолюция, предвиждаща налагането на спомагателни наказания против Северна Корея. То ще се организира в понеделник, 11 септември ", заяви Хейли в документално изказване.
Планът на Съединени американски щати включва нефтено ембарго, възбрана на севернокорейския текстилен импорт и заледяване на активите на севернокорейския водач. В текста се показват и други ограничения, в това число възбрана за основаване на взаимни предприятия с юридически лица от КНДР, както и по-строги ограничавания за наемането на севернокорейски служащи, част от чиито доходи са предопределени за финансиране на програмата за нуклеарни ракети на страната.
В същото време документът разрешава както по-нататъшно стягане на ограничаването, по този начин и тяхното намаляване и отдръпване според от дейностите на Пхенян.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР