САЩ вероятно само след няколко седмици ще започнат изтеглянето на

...
САЩ вероятно само след няколко седмици ще започнат изтеглянето на
Коментари Харесай

Изтеглянето на САЩ от Сирия започва до седмици

САЩ евентуално единствено след няколко седмици ще стартират изтеглянето на контингента си от Сирия, както подреди президентът Доналд Тръмп. Това уточни командирът на американските сили в Близкия изток военачалник Джоузеф Вотъл, представен от Ройтерс.

Генералът предизвести, че точният миг ще зависи от обстановката в Сирия, където подкрепяни от Съединени американски щати групи започнаха последната атака против анклавите на "Ислямска страна " край границата с Ирак.

Американската войска към този момент е почнала да изтегля съоръжение от Сирия. Запитан дали изтеглянето на над 2000-те американски военнослужещи ще стартира след дни или след седмици, Вотъл съобщи: "вероятно седмици. Но още веднъж, всичко ще зависи от обстановката на място ".

Неочакваното изказване на Тръмп от декември за изтеглянето на американските елементи от Сирия способства за оставката на министъра на защитата Джим Матис, напомня Ройтерс. Същевременно военните се пробват да разработят проект за изтеглянето, при който да бъде непокътнато допустимо най-вече от към този момент извоюваното.

Стотици спомагателни военнослужещи бяха изпратени в Сирия, с цел да подкрепят изтеглянето.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР