САЩ, Великобритания и лидерите на Европейския съюз (ЕС) наложиха нови

...
САЩ, Великобритания и лидерите на Европейския съюз (ЕС) наложиха нови
Коментари Харесай

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове Шахед

САЩ, Англия и водачите на Европейския съюз (ЕС) постановиха нови наказания против Иран.

Целта на рестриктивните мерки е да изолират Иран и да прекратят доставките за иранската стратегия за ракети и безпилотни самолети. Мерките са ориентирани против производството на дронове след офанзивата против Израел предходната седмица. Евролидерите още веднъж осъдиха дейностите на Техеран, а някои приканиха за спомагателни наказания.

Мерките, наложени от Съединени американски щати, обгръщат 16 ирански физически лица и две организации, които вземат участие в производството на дронове в страната, включителнона съставни елементи за дронове " Шахед ", каквито

Ограниченията засягат и пет компании от няколко страни, които дават първични материали за производството на стомана в Иран.

В изказването си министерството на финансите на Съединени американски щати показва, че в санкционния лист са включени три филиала на иранския производител на коли " Бахман груп ", който съгласно американските управляващи поддържа финансово Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война.

Англия също разгласи, че постанова наказания на ирански на физически лица и организации, свързани с иранската войска и производството на ракети и дронове.

Британските наказтелни ограничения са ориентирани против общо 13 организации и физически лица, се показва в изказването.

Иран стартира военна интервенция против Израел и изстреля към 300 дрона и балистични ракети в петък против събота вечерта предходната седмица.

Техеран назовава офанзивата " Операция Истинско заричане ", само че не дава повече детайлности към задачите и организацията ѝ.

Според разбор на Института за проучване на войната съставът на иранската офанзива против Израел е подобен с този на ударите, които Русия нееднократно е нанасяла против Украйна в напъните си да пробие западната противовъздушна и противоракетна защита. Известно е, че Русия разполага с дронове " Шахед ".

Атаката на Иран е декларирана като възмездие за хипотетичен израелски удар в Дамаск, при който бяха убити седем членове на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война, измежду които върховен пълководец. Впоследствие
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР