САЩ вече не смятат, че израелските селища на Западния бряг

...
САЩ вече не смятат, че израелските селища на Западния бряг
Коментари Харесай

САЩ: Израелските селища на Западния бряг не са незаконни

САЩ към този момент не считат, че израелските селища на Западния бряг на река Йордан нарушават интернационалното право, съобщи на конференция през днешния ден държавният секретар Майк Помпейо.

" Администрацията на президента Доналд Тръмп преразгледа метода на администрацията на президента Барак Обама към еврейските селища. Строителството на израелски цивилен селища на Западния бряг не съставлява нарушаване на интернационалното право ", сподели Помпейо, представен от международните организации.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху приветства позицията на Съединени американски щати, които към този момент не считат, че израелските селища на Западния бряг на река Йордан нарушават интернационалното право, каквато е позицията на Организация на обединените нации и огромна част от интернационалната общественост, съобщи Франс прес.

Това решение " е отражение на една историческа истина, че евреите не са задгранични колонизатори " на Западния бряг, съобщи Нетаняху. Той акцентира, че самото име юдеи произлиза от " народа на Юдея ".

Юдея и Самария е библейското име, което Израел употребява за обозначаване на Западния бряг на река Йордан, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР