САЩ възнамеряват да наложат санкции срещу четири кораба и четири

...
САЩ възнамеряват да наложат санкции срещу четири кораба и четири
Коментари Харесай

САЩ все пак готвят санкции заради Северен поток 2, но само срещу Русия

САЩ имат намерение да наложат наказания против четири кораба и четири юридически лица от Русия по плана " Северен поток 2 ", се показва в отчет, който Държавният департамент на Съединени американски щати постоянно показва на Конгреса по отношение на построяването на газопровода. Документът беше оповестен от журналистката на CBS Ина Руфини в профила ѝ в Туитър, оповестява ТАСС, представена от БГНЕС.
Външното министерство на Съединени американски щати включва " Академик Черски ", " Владислав Стрижов ", " Балтийски откривател " и " Юрий Топчев " в листата на съдовете, чиято активност попада под американски ограничавания. Подобен лист на юридическите лица включва " Коксохимтранс ", " Мортранссервис ", Федералната държавна бюджетна институция „ Морска избавителна работа “ и Самарски топлоенергиен веществен фонд.
 Германия приветства решението на Съединени американски щати да няма наказания против „ Северен поток 2 ” Германия приветства решението на Съединени американски щати да няма наказания против „ Северен поток 2 ”
Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас дефинира като протегната ръка решението на Съединени американски щати да не вкарват наказания против компан...
Консултации за ограничаване
Докладът отбелязва, че въвеждането на ограничавания против тези лица " изисква консултация с държавните управления на Норвегия, Швейцария, Англия и държавите-членки на Европейски Съюз ". Вашингтон взема поради „ всички терзания, изразени от държавните управления на тези страни “. " Консултациите със съдружници и сътрудници не престават и са интензивни ", се споделя в документа и се прибавя: Американските дипломати " организираха обширна обяснителна работа с високопоставени немски чиновници и членове на немския парламент ".
" Германското държавно управление остава напълно ангажирано с плана " Северен поток 2 ", като упорства, че това е належащо комерсиално начинание и отхвърля глобите на Съединени американски щати като интервенция във вътрешните му каузи. Европейски Съюз и доста от страните членки не престават да се опълчват на глобите на Съединени американски щати за " Северен поток 2 ", разглеждайки ги като нарушаване на суверенитета на Германия и Европейски Съюз. Украйна и страните от Централна и Източна Европа не престават да упорстват Съединени американски щати да се опълчват на плана " Северен поток 2 ", макар че не всички поддържат глобите на европейските правни и физически лица ", означават в Държавния департамент.
В същото време, " в хода на срещите и консултациите, както и в предишното, някои страни показаха угриженост по отношение на това, което се възприема като " екстериториалност " на глобите на Съединени американски щати и обществено подлагаха на критика сходни дейности “.
 Съединени американски щати не желаят да се карат с Германия поради „ Северен поток 2 ” Съединени американски щати не желаят да се карат с Германия поради „ Северен поток 2 ”
Администрацията на американския президент Джо Байдън има намерение да анулира глобите против Nord Stream 2 AG, който управлява изграждан...
Както се акцентира в отчета, активността на Nord Stream 2 AG, операторът на " Северен поток 2 " и неговият основен изпълнителен шеф Матиас Варниг, са обект на американски наказания, само че Вашингтон няма да ги постанова. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, след консултация с министъра на финансите Джанет Йелън, реши да не постанова ограничавания заради обстоятелството, че това е " значимо за националните ползи на Съединени американски щати ".
Също по този начин няма да бъдат налагани наказания против финансовия шеф на Nord Stream 2 AG Пол Коркоран, шефа на плана " Северен поток 2 " Марко Казирати, търговски шеф на Nord Stream 2 AG Рейнхард Онтид и основният механически шеф на Nord Stream 2 AG Павел Персидски. Както беше обяснено в Държавния департамент, Блинкен реши, че въвеждането на тези наказания " ще се отрази отрицателно на връзките на Съединени американски щати с Германия, Европейски Съюз и други европейски съдружници и сътрудници ". Отказът от наказания, съгласно Вашингтон, " също по този начин ще даде опция за дипломатическо взаимоотношение с Германия за решение на казуса с рисковете, които завършването на строителството на газопровода " Северен поток 2 " ще сътвори за Украйна и европейската енергийна сигурност ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР