САЩ възнамеряват да изпратят хуманитарна помощ на Венецуела. Това ще

...
САЩ възнамеряват да изпратят хуманитарна помощ на Венецуела. Това ще
Коментари Харесай

САЩ пращат хуманитарна помощ на Венецуела

САЩ имат намерение да изпратят филантропична помощ на Венецуела. Това ще се случи макар отхвърли на президента Николас Мадуро.

Това съобщи помощникът на президента на Съединени американски щати за националната сигурност Джон Болтън. Той направи изказването в "Туитър ".

В него съветникът упорства, че е време Мадуро да се отдръпна от власт. Помощта ще бъде призната от краткотрайния президент Хуан Гуайдо, написа още Болтън.

По-рано вицепрезидентът Майк Пенс в тирада във Флорида изиска на диктатурата на Мадуро да бъде комплициран край.

Администрацията на Белия дом даде явен сигнал, че поддържа Хуан Гуайдо за нов държавен глава на Венецуела. Той към този момент получи позволение да се разпорежда с активи на родината си в Съединени американски щати.

Гуайдо получи поддръжката на редица страни, измежду които са Съединени американски щати и Европейски Съюз, аМадуро единствено на Русия и Турция. Решаваща е обаче поддръжката на военните, които към този момент оповестиха протичащото се в страната за прелом.

Групата от Лима се разгласи изрично срещу каквато и да е военна намеса във Венецуела за свалянето от власт на президента Николас Мадуро.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР