САЩ въвеждат допълнителни мащабни санкции срещу Иран от понеделник. Това

...
САЩ въвеждат допълнителни мащабни санкции срещу Иран от понеделник. Това
Коментари Харесай

Новата глава в противопоставянето на САЩ и Иран - санкции и кибератаки

САЩ вкарват спомагателни огромни наказания против Иран от понеделник. Това написа в Twitter американският президент Доналд Тръмп.

....Sanctions come off Iran, and they become a productive and prosperous nation again - The sooner the better!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 22, 2019
Той за следващ път съобщи, че Техеран не може да има нуклеарни оръжия. " Чакам деня, когато глобите ще бъдат свалени и Иран още веднъж стане продуктивна и просперираща страна. Колкото по-бързо, толкоз по-добре ", споделя Тръмп, съобщи БГНЕС.
В четвъртък, Ислямската революционна армия разгласи, че е бил свален американски безпилотен аероплан в южната част на страната, откакто е нарушил иранското въздушно пространство. По-късно Централното командване на американските въоръжени сили съобщи, че иранската противовъздушна ракетна система е свалила аероплан на американския флот над Ормузкия пролив в интернационалното въздушно пространство.
Напоследък връзките сред Съединени американски щати и Иран доста се утежниха. Извън случаите с нападнати танкери в Оманския залив и до крайбрежията на ОАЕ, както и сваления безпилотен американски аероплан от ирански военни, американските управляващи постановиха строги наказания против основни области на иранската стопанска система и не престават да усилват натиска против Техеран. Целта на Вашингтон е да " промени държанието " на Ислямската република. Съединени американски щати също оповестиха иранската Ислямска революционна армия за терористична организация. В отговор Иран е призна Централното командване на американските въоръжени сили за терористична организация, а Съединени американски щати - за " страна, спонсорираща тероризма ".
Междувременно, американски медии настояват, че Съединени американски щати са направили хакерски атаки против иранските системи за надзор на ракети и шпионската мрежа тази седмица. Американският президент Доналд Тръмп подреди в отговор въздушен удар против Иран, само че по-късно го анулира, като сподели, че отговорът няма да бъде " симетричен " и вместо това даде обещание нови наказания за страната. В Twitter Тръмп опита да се оправдае, че не е върнал американските военни, а ги е спрял да продължат напред.

I never called the strike against Iran “BACK, ” as people are incorrectly reporting, I just stopped it from going forward at this time!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 22, 2019
Според The Washington Post, офанзивата е засегнала компютри, употребявани за надзор на ракети и изстрелване на ракети. Yahoo цитира двама някогашни чиновници от разузнаването, които споделят, че цел на Съединени американски щати е била шпионска група, виновна за следенето на кораби в стратегическия Ормузки пролив. Служители от Министерството на защитата на Съединени американски щати отхвърлиха да потвърдят информациите.
" Като въпрос на политика и оперативна сигурност, ние не обсъждаме интервенциите в кибер пространството, разузнаването и планирането ", съобщи говорителката на министерството на защитата Хедър Баб.
Тези хакерски атаки не са първият път, когато Съединени американски щати и Иран се изправят един против различен онлайн. Смята се, че вирусът Stuxnet, открит през 2010 година, е бил планиран от Израел и Съединени американски щати, с цел да нападна нуклеарните уреди в Иран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР